13 mars 2020

Samhället förändras när väckelsen sprider sig i Brasilien

- Världen idag -
Fotbollsstjärnor berörs till tårar, prostituerade återfår hoppet och politiker bekänner öppet sin tro. Väckelsen i Brasilien spränger alla gränser, berättar Eduardo Nunes, pastor i Sao Paolo och ledare för evangelisationsrörelsen Dunamis. – Vi har aldrig sett ett sådant momentum i väckelsen, hela samhället är på väg att förändras, säger han.


Världen idag rapporterade nyligen om ”The Send”, en jättemanifestation där tre arenor i landet fylldes med 150 000 personer som lyfte upp Jesus och proklamerade evangeliet. Händelsen är ett uttryck för en stegrande väckelse i landet som de senaste hundra åren starkt påverkats av pingstväckelsen.

Överfulla kyrkor och nyplanterade församlingar är en del av bilden. Dessutom har väckelsen sedan länge rört sig ut ur kyrkorna och intagit gator och torg.

På ett av de stora torgen i huvudstaden Brasil samlas exempelvis kristna varje tisdag för tillbedjan.

– Torget är packat med folk och ungefär 100 nya människor tar emot Jesus varje gång de möts där, säger Eduardo Nunes när Världen idag intervjuar honom på telefon.


Läs mer här:  https://www.varldenidag.se/reportage/samhallet-forandras-nar-vackelsen-sprider-sig-i-brasilien/reptcc!87DUyUTRhMJgGDyykMBSzQ/

Inga kommentarer: