2 apr. 2020

UTMANINGEN 2 april - 3 Mos 6

ELDEN FÅR INTE SLOCKNA

Bibelläsning: Tredje Moseboken 6
Läs bibeltexten här


"Men elden på altaret skall hållas brinnande och får inte slockna. Varje morgon skall prästen där antända ny ved, och ovanpå veden skall han lägga brännoffret och bränna fettstyckena av gemenskapsoffret. Elden skall alltid hållas brinnande på altaret. Den får inte slockna."  (3 Mos 6:12-13 FB)

Då det gäller brännoffret står det uttryckligen en befallning om att elden får inte slockna!

Frälsningsarméns motto är Blod och Eld. Blodet pekar på Jesu död på korset för våra synder och elden talar om den Helige Andes eld.

Uppmaningen från Tredje Moseboken är lika viktig idag: Elden får inte slockna. Det är lätt att tappa glöden i vardagsarbetet för Gud. Att vara kristen är att vara passionerad! Att älska Herren av hela ditt hjärta. Det betyder 100 procent. Vi borde börja varje dag med att mötas med uppmaningen: Elden får inte slockna.

Vi möter så många slocknade eldar. Människor som en gång var brinnande för Herren, men som nu bara har ett yttre skal av kristendom. Hjälp mig Jesus så att jag aldrig blir sådan. Låt elden aldrig slockna i mitt liv.

- Mannakorn att tugga på under dagen: Var brinnande i anden (Rom 12:11)
_________________
Innehåll:
- Vers 1-7
Ytterligare instruktioner om vad man ska göra då man har syndat och inser sin synd

- Vers 8-30
Ytterligare förordningar om brännoffer, matoffer och syndoffer


Kommentar:
Om man har hittat något som tillhör någon annan eller om man ljuger om något som man fått sig anförtrott, eller om man tagit något med våld eller utpressning så är detta en synd som man måste ge ett offer för att få förlåtelse för. Men det räckte inte att bara offra för att få förlåtelse, man måste också samtidigt ersätta det man tagit till sitt fulla värde och lägga till en femtedel (vers 5). 

Till eftertanke:
Uppmaningen att hålla elden levande kan vara värt att tänka på även idag.
- Hur är det i mitt liv?

Fyra gånger i detta kapitel kan vi läsa "Herren talade till Mose" (vers 1+8+19+24).
Herren har inte slutat att tala till människor, även om vi kanske har blivit tröga att höra vad han säger.
Sätt dig ned och tala om för Herren att du vill höra vad han har att säga dig idag. Eller ta en långpromenad för att lyssna till vad Gud vill säga till dig.
- Skriv sedan ned i din bönebok vad Herren sa till dig.
- Och, då du skrivit ned vad Herren talade till dig, låt det få konsekvenser för ditt liv.

Inga kommentarer: