10 nov. 2009

Jag vågar påstå något om Gud

Jag läste ett blogginlägg med titeln: Till dig som vågar påstå något om Gud.
Inlägget handlar om att vi egentligen inte kan veta något och Gud, så varför ska vi tjafsa om våra olika uppfattningar om Gud.

Eftersom jag vågar påstå något om Gud, här kommer min kommentar:
Att vara kristen innebär att veta något om Gud.

Bibeln uppmanar oss att lära känna Gud. Och då vi lärt känna honom, att lära känna honom bättre. Det är omöjligt att känna någon man inte kan veta något om.

Bibeln vill att vi ska veta: "Detta skriver jag till er som tror på Guds sons namn, för att ni skall veta att ni har evigt liv." (1 Joh 5:13).

Om man inte kan veta något om Gud, kan man aldrig bli frälst. För hur kan man i så fall veta att Jesus dog på korset för mina synder.

Och om man inte kan veta vad Gud tycker är rätt eller fel, så kan man ju heller aldrig synda. För hur ska man veta att man gjort fel om det inte finns något som Gud tycker är fel. Och om det inte finns något som är fel, så har ju Jesus missuppfattat hela situationen. Och då dog ju Jesus på korset helt i onödan.

Vi uppmanas i Bibeln att vittna, berätta om Gud och Guds rike. Ett vittnesbörd om något man inte kan veta något om, blir ju helt meningslöst.

Det är stor skillnad om talet om Gud bara är ett filosofikst resonnemang, eller om det är mitt liv.
På Rigas andra kår finns idag ett tjugotal nya soldater och rekryter. De flesta har en långt liv i drogmissbruk bakom sig. Nästan alla dess nya soldater och rekryter är arbetslösa och hemlösa. De använder dagarna som frivilligarbetare på kåren och delar ut kläder och mat till dem som ännu inte hunnit bli frälsta. Det är ett mirakel att dessa människor har kunnat bevaras nyktra då de lever på gatan eller i tillfälligha härbärgen där ingen annan är nykter. Om man frågar dem hur det är möjligt berättar de att Jesus har frälst dem. De berättar om att de lever i gemenskap med Jesus och att han leder dem dag för dag. Om man sedan frågar hur det kom sig att de blev frälsta svara de att någon annan berättade för dem om Jesus.

Om jag skulle försöka berätta för dem om att man inte kan veta något om Gud, skulle de förmodligen tro att jag var tokig. För dom lever ju med honom varje dag....

Ingen blir frälst i tron på Gud-vem-som-helst, som man inte kan veta något om. Frälst blir man bara genom tron på Jesus. Och han är inte vem som helst.

peppebaron

Inga kommentarer: