27 aug. 2016

Dagboksanteckningar från resan till Island fredagen den 26 augusti

Heldag i Akureyri på Islands nordkust

Vi är just nu tillsammans med frälsningsofficerarna på Island och Färöarna på en konferens i Akureyri.
                                        Akureyri på norra Island

Fredagen började med en timmes informaionsmöte om framtida samlingar inom divisionen. Därefter hade vi två underviningstimmar- Det ämne vi fått för underviningen den här helgen är "Ett steg vidare".

Fredagen handlade om hur vi kommer vidare frän den position vi har idag. Förra året var vi med att fira att Frälsningsarmén arbetat på Island i 120 år. Hur långtar vi kommit? Hur ser det ut idag? Hur kommer vi vidare? Vart leder nästa steg?

I undervisningen gav vi utrymme att drömma. Vi bad deltagarna drömma om hur de skulle vilja se sin verksamhet om två år. Den tänkta scenen var att om två år kommer en reporter från lokaltidningen för att fråga vad som egentligen händer på Frälsningsarmén. Alla i staden kan se att det har hänt stora saker i Frälsningsarmén den senaste tiden. Vad skulle du vilja berätta för reportern då, om två år? Då får de  berätta för reportern vad som har hänt och hur de kom dit. Sedan var det dags för deltagarna att drömma fritt och jag är säker på att många av drrömmarna kommer att bli verkligehet.

På eftermiddagen hade vi ett offentligt möte med vittnesbörd från flera av deltagarna om deras väg till Gud och hur det sedan utvecklats under åren. Det kom gripande vittnesbörd från gamla kämpar om ett långt liv i tjänst för Gud, och från unga kämpar som just står i början av sin tjänst för Gud med nyupptäckta drömmar om vad Herren kommer att göra.

Kvällen avslutades med bönepromenad. Deltagarna tog sig till olika strategiska platser i Akureyri för att gå runt och be om välsignelse över platsen.

Kårledaren från Väg på Söderön på Färöarna sjunger under eftermiddagsmötet i Akreyri

 Frälsningsarmén har öppnat "Myrorna" även i Akureyri. Det tog lång tid innan jag förstod vad Hertex betyder. Myrorna i Norge heter Fretex, som är en hopkopplong av orden Frelsesarmeen och Textil. Då jag förstod det var det lätt att se att "Her" är samma ord som Här (=armé) på svenska och så läger man till "Tex" för textil.

 Tidigare dagboksanteckningar från resan finner du HÄR.

/PB

 

Inga kommentarer: