1 okt. 2017

Tidig söndagsmorgon den 1 oktober

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. Dessutom ny månad och ny bibelläsningsplan. Du finner alltid månadens bibelläsningsplan i vänsterspalten på www.rupeba.se. I vår bibelläsningsplan kan man läsa Nya Testamentet och Psaltaren på ett år, Gamla Testamentet på två år, eller, om man läser alla spalterna Hela Bibeln på ett år.

Det är en fantastisk möjlighet att varje dag får börja dagen med att läsa Bibeln och be till Gud. Jag är helt överväldigad av att det är så många som följer med i vår pågående läsning av Gamla Testamentet på två år. Jag har en lång lista på människor som varje morgon får ett mejl ifrån mig med en kommentar till dagens kapitel. Vi har just nu börjat med läsningen av Första Kungaboken. Vill du också vara med? Du behöver bara skicka ett mejl till info@rupeba.se och skriva UTMANINGEN, så skriver jag upp dig på utsändningslistan.

Under den gångna veckan läste jag på den dagliga bibelläsningen från Nya Testamentet uppmaningen att träna sig i gudsfruktan: "Träna dig i stället i gudsfruktan.  Fysisk träning är nyttig på sitt sätt, men gudsfruktan är nyttig på allt sätt, för den har löfte om liv, både för den här tiden och den kommande. Detta är ett ord att lita på och värt att tas emot av alla." (1 Tim 4:7-9). Du kan läsa inlägget HÄR.

Hur tränar man sig i gudsfruktan? Vi översköljs av information om fysisk träning. Det växer upp träningslokaler där vi kan få hjälp av en PT (personlig tränare) med vår fysiska träning. Men hur tränar vi gudsfruktan?

Den regelbundna bibelläsningen är viktig. Där får vi höra Gud tala.

Vår bön blir ofta bara att vi talar om vad vi tycker att Gud bör göra den dagen. Men vad är det är viktigast? Att vi talar om för Gud vad vi tycker han bör göra, eller att han får tala om för oss vad han tycker att vi ska göra? 

Men det kan vara bra att skaffa sig en PT också då det gäller bibelläsningen. Kom överens med någon att ni kan vara varandras PT. Ta kontakt med varandra varje dag och berätta för varandra vad som speciellt talade till dig i dagens bibelläsning. 

Ha en välsignad vecka och glöm inte bort att träningen i gudsfruktan.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: