28 juli 2024

Tidig söndagsmorgon den 28 juli 2024

 






Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Den här veckan har det varit den årligen återkommande Europakonferensen på Livets Ord i Uppsala. Vår vana trogen har vi försökt få tid att vara med på någon/några av gudstjänsterna (Bild 1). Temat för årets Europakonferens är FEARLESS (ungefär: utan fruktan)

I tisdags var det en tidigare huvudpastor i Livets Ord, Joakim Lundkvist, som talade. Det handlade mycket om att våga stå för sanningen även om motståndet är starkt. Genomgående kom Lundkvist tillbaka till: JAG SKA STÅ FÖR SANNINGEN, ÄVEN OM JAG FÅR STÅ ENSAM.

De flesta såg det självklara att Goliat var oövervinnerlig. Alla utom David. David såg att Gud var större. David besegrar Goliat och Guds folk fick nytt mod och jagade fienden på flykten. 

Då David vågade stå upp för sanningen att Gud var större gav det nytt mod till folket. Då vi vågar stå upp för sanningen kan vi vara med att väcka många sovande jättar.

Då Stefanus blev fängslad fortsatte han frimodigt att förkunna Guds sanning. Och det orkade inte folket höra så det slutade med att Stefanus blev stenad till döds. Det ledde i sin tur till en stor väckelse som spred sig utanför Jerusalem och sedan till hela världen. Stefanus vittnesbörd och lidande blev väckelsens gödningsmedel.

Lundkvist slutade med orden:
Frälsning är gratis, men efterföljelse har ett pris.

På fredagskvällens möte träffade vi yngste sonen med familj, nyss hemkomna från utlandssemester. På lördagskvällen träffades vi igen och gick ut och åt innan kvällsgudstjänsten på Livets Ord (Bild 2: Vendela, Stefan och Karin. Lillasyster Nina saknas på bilden).

På lördagskvällen medverkade också Samuel Ljungblahd från Umeå och han fick hela församlingen att sjunga gospel, en gospelkör med flera tusen deltagare (Bild 3).

Men nu är det söndagsmorgon och då blir det friluftsmöte på dansbanan på Djäkneberget i Västerås (Bild 4). Det är Angelika och hemmavarande musikanter som svarar för mötet och det börjar klockan 15:00. 

Med önskan om en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: