30 sep. 2009

Ännu en natt på båten och en kvarts miljon besök

Ännu en natt på båten. Natten till tisdagen åkte vi till Stockholm för ett sammanträde med Lettlandsrådet och nu är vi på väg tillbaka till Riga. Överfarten har varit lugn. Höststormarna har inte börjat ännu.

Jag noterar att det har blivit den första oktober och att det idag är och ett halvt år sedan vi startade hemsidan http://www.rupeba.se/. Ungefär samtidigt visar "besöksräknaren" att vi har haft nästan en kvarts miljon besök, "pageloads", på vår hemsida.

Det betyder inte en kvarts miljon individer. "Pageloads" innebär att om någon går in på vår sida och efter ett tag bläddrar till en annan sida så registreras två "pageloads". Dessutom är det många som besöker vår hemsida dagligen.

Vi har nog aldrig gjort någon analys om varför man besöker http://www.rupeba.se/, men det kanske beror på blandingen. Vi försöker vara:

UPPBYGGANDE
-Varje dag finns Dagens Andakt på tre olika språk.

-Varje dag finns också en kortkommentar till den dagliga bibelläsningen.

UPPLYSANDE
-Vi bevakar ett antal kristna tidningar, bloggar och hemsidar och försöker ge en bild av vad som händer i den kristna världen.
-Vi rapporterar från olika kristna samlingar.

UNDERVISANDE
-Vi publicerar regelbundet egna och andras bibelstudier, predikningar och blogginlägg med undervisande innehåll.

UTMANANDE
-Vi går ofta in i debatten med dem som attackerar och ifrågasätter klassisk kristen tro.
-Vi vill gärna vara radikalt utmanande för dem som redan är kristna.

UNDERHÅLLANDE
-Vi vill gärna att hemsidan ska vara underhållande genom att vara lättläst. Ibland tillåter vi oss till och med några stänk av humor.

Så till sist ett tack till alla som besöker vår hemsida. Vetskapen om att det finns många människor därute i cyberrymden som läser det vi publicerar motiverar oss att fortsätta skriva. Men framför allt tror vi att vi har ett uppdrag från Gud att finnas med på nätet där dagens uppfattningar formas. Vi vill tillsammans med många andra vara "en röst som ropar i öknen..."

Och, som sagt, är det alltid roligt att veta att det finns någon någonstans därute i öknen som lyssnar...

Peter Baronowsky

Inga kommentarer: