16 sep. 2009

Ledarkonferens på Smålandsgården

Denna vecka deltar Rut och jag i en ledarkonferens för Frälsningsarmén i Sverige/Lettland. Konferensen genomförs på Smålandsgården i Örserum, som ligger mellan Gränna och Tranås.

Här följer en rapport från konferensen av Bert Åberg:
Under rubriken "en Herre - en Armé - ett Uppdrag" samlar kommendör Vic Poke26 ledare till konferens. Syftet är att reflektera och arbeta vidare med konsekvenserna av den nyligen genomförda omorganisationen.

I sitt inledningsanförande under måndagen sade kommendören," Vi får inte tro att strukturella förändringar i sig kan garantera en förändring av kulturen i en organisation.
Vi kan inte tänka att uppgiften ens är i närheten av att vara slutförd. Vi bör inte förvänta oss att allting ska falla på plats av sig själv.
Vi får inte inbilla oss att vi har uppnått ett resultat som är fullkomligt, eller perfekt. Därför är ett av mina syften med den här veckan attmycket ska bli tydligare för oss.

De nödvändiga besparingarna kommer inte att bli så tydliga i år - den fulla effekten kommer att märkas under de kommande två budgetåren.
Men vi KOMMER att hamna i en styrkeposition OM vi har kraft att fullfölja det som behövs."

Angående vad territoriet ska fokusera på, säger kommendören
- Det som territoriet har lagt tonvikt på de senaste åren är fortfarande relevant. Därför har vi beslutat att stå fasta vid temat " Sök din stads bästa..." och det förefaller alldeles perfekt just nu.
Vi kommer också att framställa en ny affisch som påminner oss om detta.

Dag Wilund och Viveka Wikström, konsulter som funnits med i hela eller delar av förändringsprocessen i omorganisationen, finns på plats för att ledagrupparbeten och samtal. Fokus ligger på uppdraget och vilka drivkrafter respektive hinder som finns för att uppnå målen.

Under måndagskvällen gästade Fredrik Påhlson gruppen utifrån de tre speciellt viktiga områden som kommendören betonar gällande vår musikutövning.Tillbedjan och lovsång, att arbeta utåtriktat och att samla människor till en gemenskap kring musicerandet. Fredrik visade på vikten av friskhet och passion oavsett vilkengenre av musik som vi utövar.

Ledarkonferensen pågår till torsdag eftermiddag. Bed att Gud välsignar dessa dagar med insikt och fördjupar vår framtidstro, så att han får leda oss vidare i samma uppdragoch fyller oss alla med passion för att människor ska komma till tro.


(Från Pärleportalen. Publicerat med tillstånd)

Inga kommentarer: