14 mars 2010

Frälsningsarmén och Samfundskyrkan

Jag sitter just och tittar igenom en del bloggar som kommenterar det nya förslaget till namn på sammanslagningen av Svenska Misionskyrkan, Baptistsamfundet och Metodistkyrkan. Förslaget är Samfundskyrkan.Jag lyckas inte hitta någon kommentar som är positiv till förslaget. Ingen som på något sätt uttrycker glädje eller tillfredsställelse med förslaget. Den enda som kan vara glad är förmodligen den konsult som fått en del pengar för att presentera förslaget.

Då man väljer namn på ett samfund har man en fantastastisk möjlighet att tala om för omvärlden vem man är, varför man finns till och vad man vill åstadkomma.

Ta till exempel namnet Frälsningsarmén. Vi vill vara en armé som hjälper människor att bli frälsta. Namnet är tydligt. Vi är ett stridande förband, en armé. Vi sitter inte stilla. Vårt mål är klart: Människor ska bli frälsta!Ibland kanske vi inte alls når fram till vårt mål, men namnet talar tydligt om vem vi vill vara: en frälsningsarmé.

Vilka signaler sänder namnet Samfundskyrkan.........?

Svenska Missionskyrkan är ett namn som är offensivt och talar om vad man vill åstadkomma här i världen, men Samfundskyrkan.....

Jag unnar verkligen det nya samfundet ett bättre namn. Det är dom värda.

Inga kommentarer: