13 sep. 2014

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 14 september

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Söndag igen efter en intensiv vecka. Förra söndagen var det juniorsoldatinvigning på kåren i Moss, där vi bor. Nio nya juniorsoldater blev invigda! På söndagskvällen var det välkomstmöte för de nya kadetterna. Mer än tjugo kadetter, förstaårskadetter och andraårskadetter, sjöng tillsammans på gudstjänsten.

Resten av veckan har det handlat om konferenser på Jelöy. Måndag till onsdag var vi med om Ledarkonferensen. Se rapport HÄR. Då Ledarkonferensen slutade vid lunch på onsdagen fortsatte vi med divisionsledarkonferens. På divisionsledarkonferensen fick vi information om antalet invigda soldater och antalet upptagna av civilmedlemmar under det första halvåret. Antalet civilmedlemmar under första halvåret har redan överstiget antalet från hela 2013. Liknande siffror fick vi för antalet invigda soldater.

Då divisionsledarkonferensen slutade började vår kurs för de nya löjtnanterna på lördagsförmiddagen. Den kursen håller på till måndag kväll.

Just nu är det söndagsmorgon och efter ett par lektioner med löjtnanterna ska Rut och jag medverka i Moss-kårens förmiddagsgudstjänt. Gudstjänsten har som tema "Allt för Jesus". Ruts och mitt uppdrag är att sitta i varsin fåtölj på plattformen och intervjua varandra om vad "Allt för Jesus" betyder för oss.

En sak till från min personliga utkikspunkt på livet. Jag har haft lock på höger hela veckan. I måndags var jag hos läkare och fick antibiotika att droppa i örat tre gånger om dag. Jag har, som sagt, varit på konferens hela veckan och haft väldigt svårt att höra vad folk har sagt till mig. Jag har fått många uppmuntrande meddelanden från olika konferensdeltagare som gör att jag förstår att de lider med mig. Den här bilden fick jag på mejl från en av ledarna:


Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: