31 jan. 2016

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 31 januari

Veckorevy från min högst personlig utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen, och för en gångs skull vaknar vi upp i våra egna sängar hemma på Jelöy. De två senaste söndagarna har vi vaknat i Skudeneshavn och de kommande söndagarna är planen att vi ska vakna i Farsund, Färöarna, Odnes, Stockholm, Mo i Rana och Langesund.

Men nu är vi på Jelöy och helgen "Vändpunkt". Det är en helg där vi får komma tillsammans och fråga om Guds väg framöver. Mellan femtion och sextio personer från hela Norge är samlade till helgen, huvudsakligen ungdomar. Igår hade Rut ett pass "Drömmar blir verklighet" och idag ska jag ansvara för ett pass med temat "Soldater på heltid".

Den gångna veckan har annars fyllts med sammanträden på HK och vägledningssamtal med kadetter och officerare. Det händer ofta att vi får frågan vad vi jobbar med i Norge, och det officiella svaret enligt adressboken är "Utvikling og trening av löytnanter".

Den här veckan har vi också lovat något så ovanligt som att ha en möteshelg i Sverige. Närmare bestämt i Södertälje, 23-25 september.

På hemsidan fortsätter den ambitiösa satsningen att lägga ut ett inlägg varje dag under 2016 under rubriken "Nya Testamentet och Psaltaren på ett år". Jag räknar med att täcka in varje kapitel i Nya Testamentet och Psaltaren under 2016. Så här långt har vi hunnit till Matteus 23 och Psalm 12. Följ med på den spännande resan av bibelläsning genom året. Varje dag finns det en andakt från det aktuella kapitlet, ett mannakorn att tugga på under dagen och en översikt med kommentarer av kapitlet.

Men nu är det dags att gå upp till kurscentret och de avslutande passen av kursen "Vändpunkt".

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky


Inga kommentarer: