17 feb. 2016

Att söka Herrens ansikte

David Wilkerson,
November 07, 2005

I psalm 27, bönfaller David Gud i en allvarlig, innerlig bön. Han vädjar i vers 7, "Hör, Herre, när jag ropar, visa mig nåd och svara mig." Hans bön är fokuserad på en längtan, en ambition, något som helt har uppfyllt honom: "Ett enda ber jag Herren om, detta begär jag." (27:4)

David vittnar. "Jag har en bön, Herre, en begäran. Det är det viktigaste målet i mitt liv, min ständiga bön, det enda jag längtar efter. Och jag vill söka efter det med allt som är i mig. Detta enda mål förtär mig."

Vad var denna enda sak som David längtade efter mer än allt annat, det som hans hjärta strävade efter att vinna? Han säger oss: "att få vara i Herrens hus varje dag i mitt liv för att se Herrens ljuvlighet och söka svar i hans tempel". (27:4)

Missförstå inte: David var ingen asket, som undvek världen utanför. Han var ingen eremit, som försökte gömma sig på någon enslig plats i öknen. Nej, David var en aktiv och lidelsefull man. Han var en stor krigare, med stora massor som sjöng om hans segrar i strider. Han var också passionerad i sin bön och överlåtelse, med ett hjärta som längtade efter Gud. Och Herren hade välsignat David till att få mycket av det som hans hjärta längtade efter.

Sannerligen, David samlade allt en man kunde önska sig i livet. Han hade fått känna på rikedom överflöd och auktoritet. Han hade fått ta emot respekt, beröm och smicker från människor. Gud hade givit honom Jerusalem som rikets huvudstad. Och David var omgiven av överlåtna män som var villiga att dö för honom.

Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: