21 feb. 2016

Tidig söndagsmorgon i Odnes den 21 februari

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. Den här gången vaknar vi upp i Odnes. Vi hade den inledande samlingen i fredags kväll på Frälsningsarmén i Odnes.

Förra söndagen vaknade vi på den sydligaste ön på Färöarna och mötesserien där. Tillbakablick på den mötesserien med bilder finner du HÄR och HÄR.

Den gångna veckan har vi också varit med om en "Åndelig dag" på Officersskolan. Namnet Andlig dag är ett begrepp över hela frälsningsarmévärlden. Det är en dag då Frälsningsarméns ledning kommer till Officersskolan och delar gemenskapen med kadetterna till uppbyggelse och vägledning.
(På bilden ser du årets kadetter med lärare på trappan framför Officersskolan på Jelöy i Moss/Norge).

Under den gångna veckan såg jag också den här minibussen parkerad utanför kurssentret:
Minibussen gjorde det tydligt att det  pågick en domarutbildning för Frälsningsarméns Gatufotboll.

Frälsningsarmén i Norge har varit en av drivkrafterna för fotbollsturneringar för hemlösa.

Det är ett intressant och framgångsrikt projekt, där människor har fått en ny start i livet, blivit befriade från missbruk och mött Jesus Kristus.

Frälsningsarméns Gatufotboll skriver på sin hemsida: "Frelsesarmeens gatefotball ble etablert i 2005. Målgruppen er hjemløse, rusavhengige, og andre marginaliserte grupper. Målet er å skape positiv vekst i spillernes liv gjennom fysisk aktivitet og sosiale samlinger.
   Frelsesarmeen har gatefotballag i Oslo, Tønsberg, Larvik, Kongsvinger, Lillehammer, Trondheim, Bergen, Stavanger og Sandnes. I tillegg er Frelsesarmeen ansvarlig for det norske landslaget i gatefotball, som årlig deltar i VM for bostedsløse (Homeless World Cup). I år går turen til Glasgow fra 10.-16. juli. Frelsesarmeen er "Official Partner" til Homeless World Cup i Norge.
   NM i gatefotball arrangeres årlig. I 2016 arrangeres NM i gatefotball i Stavanger den 27.-29. mai.
Frelsesarmeens gatefotball er en del av Frelsesarmeens rusomsorg og støttes av Helsedirektoratet, Sparebankstiftelsen, Hjelpestikfondet, og Active Sportswear Norge m.fl."

Du kan läsa mer om Gatufotbollsprojektet HÄR.

Men just nu är vi i Odnes. Igår (lördag) hade vi en sångstund på ett av köpcentren i Dokka och sedan bibelstudier på kåren i Odnes.
Sångstund i Dokka köpcenter
Frälsningsarméns lokal i Odnes
Idag (söndag) har vi avslutningsmötet klockan tolv och därefter fortsätter vi en dagsresa mot nordväst, över fjällen och ut till havsbandet. Då vi kommer fram är det nästan så att den nya veckan har börjat.

Jag ber att det ska bli en välsignad vecka för dig.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: