21 sep. 2021

”En trasig flickas rop på hjälp”

 

- Från tidningen inblick -
Föräldrarnas skilsmässa kastade Isabella in i en destruktiv livsstil Bokaktuella Isabella Stakset bekräftar bilden som nationalekonomen Arvid Uddfeldt målar upp i Expressen där han beskriver hur barnen blir samhällets förlorare när skilsmässor normaliseras. 

– Alla de som var med i vårt crew hade en pappa som inte var närvarande, berättar hon i sin nya bok där hon beskriver varför hon hamnade i destruktiva gäng i Stockholms förorter.

Barnen får sin vardag förstörd. Det är barnen som inte kan fortsätta med sina hobbys och fritidsaktiviteter. Det är barnen som hamnar efter i skolan när boken glöms hemma hos mamma under pappaveckan och det är barnen som får dåligt samvete varje gång den ena föräldern tvingas rycka in fastän det inte är hens ”vecka”, skrev nationalekonomen Arvid Uddfeldts i en debattartikel i Expressen nyligen där han menade att barnen får ta konsekvenserna av det ökade antalet skilsmässor i Sverige.

Bokaktuella Isabella Stakset bekräftar i sin bok ”Genom krig och fred” Arvid Uddfeldts beskrivning hur barnen blir samhällets förlorare när skilsmässor normaliseras.

I sin bok och i podden ”Helt ärligt” berättar Isabella Stakset om hur hon upplevde det när hennes pappa lämnade familjen. Istället för läkarstudier blev det gängkriminalitet som ett resultat av att hon försökte dölja all smärta och sorg över att hennes pappa hade lämnat.

Läs mer om artikeln i Inblick: https://www.inblick.se/nyheter/%E2%80%9Den-trasig-flickas-rop-pa-hjalp%E2%80%9D/5785

Läs mer om Isabellas nya bok här: https://rupeba.se/home/#!/products/genom-krig-och-fred---isabella-stakset

Inga kommentarer: