5 feb. 2022

Psalm 16 – LIVETS VÄG

 


Bibelläsning: Psalm 16

Läs bibeltexten här

"Du lär mig livets väg. Inför ditt ansikte mättas jag av glädje" (Ps 16:11)

Då jag blir en kristen går jag in på en ny väg. Den nya vägen heter Livets väg för den leder till livet. Jesus säger att denna väg är smal och att det är få som finner den (Matt 7:14).

Men jag vandrar inte ensam på vägen. Livets väg är en gemenskapens väg. Jesus skickar inte iväg oss och lämnar oss för oss själva. Han går före och säger följ mig.

"Du lär mig livets väg" (vers 11). Varje dag vill Jesus lära oss mer och mer om livets väg. Han vill att vi ska vara sanna lärjungar. Och det är vi så länge vi är villiga att lära av honom.

"Inför ditt ansikte mättas jag av glädje" (vers 11). Då jag förstår att livet med Jesus är en gemenskapens väg och att Herren vet allt om mig och ändå älskar mig, då mättas jag av glädje.

Mannakorn att tugga på under dagen:  
Jag vill gå på Livets väg. Vad innebär det för mig idag?

Kommentar:
Vers 2
David finner sin glädje i gemenskapen med ”de heliga”. Samma benämning används ofta i Nya Testamentet om dem som ingår i den kristna gemenskapen (Apg 9:32; 9:41; 26:10; Rom 8:27; 12:3; 15:25).

Vers 10-11
Profetia om ”din Helige” (Jesus) och hans död och uppståndelse. Petrus hänvisar till dessa verser i sitt tal på den första pingstdagen som en profetia om Jesus (Apg 2:25-28) samt i sitt tal i synagogan i Antiokia (Apg 13:35).

Inga kommentarer: