11 feb. 2022

Regeringen väljer att ta strid med föräldrarna

(Socialdemokraterna har nu tagit första steget i det krig mot friskolorna som man hoppas ska ge valseger i höstens val, skriver Carin Stenström. (Bild: Skolminister Lina Axelsson Kihlblom (S) vid förra veckans pressträff om friskolor.) Foto: Lars Schröder/TT)

- Världen idag -
Det går att styra med förvirring och motsägelser.


Man kan, å ena sidan, tvinga föräldrar att acceptera en indoktrinering av små barn som de med all sannolikhet ogillar; man kan i läroplan eller på annat sätt bestämma att barn ska utsättas för systematisk osäkerhet och psykisk terror, som slår mot hela deras existens. Och man kan, å andra sidan, bestämma att de inte, ens i frivillig form, får utsättas för kulturföreteelser som ingått i barns uppfostran i hundratals år och av alla upplevts som goda och naturliga.

Man kan, å ena sidan, utsätta barn för försåtliga övergrepp genom att antyda att de inte har det biologiska kön de är födda med; man kan utsätta dem för påverkansexperiment som kan leda till ödesdigra konsekvenser för många. Och man kan, å andra sidan, förbjuda att de före en måltid deltar i en manifestation av tacksamhet för maten på bordet – det vill säga förbjuda en sedvänja som under sekler vidgat barns medvetande och öppnat dörren till inkludering och förståelse av andra människor, som hjälpt barn att förstå, dels att det finns de som inte har mat att äta, dels att man ska vara tacksam och dela med sig dem som är sämre lottade.

Läs mer här: 
Regeringen väljer att ta strid med föräldrarna (varldenidag.se)

Inga kommentarer: