7 aug. 2023

Problematiskt att Pride har blivit en ”helig ko” i västvärlden

 

(Bildtext: Har inte också vi, som så gärna har åsikter om alla andras beteenden och trosuppfattningar, våra egna icke-beröringsbara heliga kor, skriver ledarskribenten. Foto: Rajesh Kumar Singh/AP/TT)

- Sven Almkvist i Världen idag.se -

Hur är det egentligen med våra egna västerländska ”heliga kor”? Har inte också vi, som så gärna har åsikter om alla andras beteenden och trosuppfattningar, våra egna icke-beröringsbara heliga kor. Fundera på hur toleranta vi själva är mot dem som vågar problematisera och kritisera följande heliga ko.

Hbtq-rörelsen med dess enorma mångfald av plattformar, kreativa arrangemang och enorma politiska inflytande är en sådan företeelse som absolut inte, under inga som helst rådande omständigheter, får ifrågasättas. Allra minst en vecka som denna då Pride-rörelsen haft sin årliga manifestation.

En utomstående betraktare skulle häpnadsväckande konstatera att detta måste vara er statsreligion. Regnbågsflaggor överallt på bussar och tåg, över kommunalhus, polishus och riksdagshus. Politiker från vänster till höger och kändisar av alla de slag tycks tävla om att dansa längst fram i en uppsjö av upptåg och pridetåg.

Ner med den svenska flaggan och upp med den nya. Försvarsmaktens nya ideologer vill att vi ska kämpa vid fronten, inte för den svenska flaggan utan för Prideflaggan. Polisledningen dansar med i samma ideologiska tåg.

Den objektive betraktaren konstaterar vidare hur en närmast totalt enig mainstreammedia dag efter dag pumpar ut den rätta ideologin med sådan kraft att de hindunationalistiska förespråkarna nog avundas den ”fria pressens” effektivitet.

Den objektive betraktaren skulle snabbt dra den slutsatsen att detta verkligen är en helig ko och att intoleransen mot oliktänkande är kompakt. Här råder en strikt politisk korrekthet med en närmast religiös underton.

Inte ens rimliga ifrågasättandet av exempelvis olämpligheten att barn exponeras för extrema sexuella uttrycksformer som pisksex och ”kemsex” får okritiskt torgföras.

Varför är toleransens förespråkare så oerhört intoleranta mot dem som faktiskt har en annan åsikt än den för tillfället rådande?

Varför får de som ärligt problematiserar denna nya religion, denna heliga ko, utstå messmedalt drev i stället för att sakligt bemötas med respekt?

Läs mer här: 
https://www.varldenidag.se/ledare/problematiskt-att-pride-har-blivit-en-helig-ko-i-vastvarlden/repweh!TaU2SJ7Auzxevcw7QnSs1g/

Inga kommentarer: