27 aug. 2023

Tidig söndagsmorgon den 27 augusti





 Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Söndagsmorgon igen! Det är den trettiofjärde "Söndagsmorgon" jag skriver i år. Och nu har vi hållit på ett antal år att dagligen publicera inlägg på rupebas sidor.
Det kan vara lämpligt att med jämna mellanrum påminna oss själva och alla andra varför vi håller på.

Vi vill vara en röst för klassisk bibeltrogen undervisning i en kristenhet som alltmer har förlorat kontakten med Bibeln. Förr kallades vi kristna "läsare" för att vi läste Bibeln och kristen litteratur i stor utsträckning. Numera kallas vi inte längre läsare eftersom vi inte längre läser Bibeln som förr.

Och en kristenhet som inte läser Bibeln formas inte längre efter Guds tankar utan i stället hämtar man sina värderingar ifrån all annan information man utsätts för.

En av våra starkaste drivkrafter med rupeba är att stimulera Guds folk att läsa Guds ord. Det försöker vi uppnå då vi förkunnar, skriver böcker och på vår blogg och Facebook-sida.

Och vi räknar med att fortsätta:

Här kommer lite information om en nyhet i år och hur vi går vidare med den.

Den andra februari i år startade vi en ny serie på torsdagarna, TORSDAGSBIBELSKOLAN. Sedan har det fortsatt varje torsdag så här långt på året. Under sommaren bytte den namn till SOMMARBIBELSKOLAN men återkommer efter sommaren till att vara TORSDAGSBIBELSKOLAN (Bild 2 och 3).

Innehållet hittills har varit:

Tessalonikerbreven 2 feb - 23 mars

På väg - Vägen vidare 30 mars - 8 juni

Hebreerbrevet 15 juni -->

Vi har ett par veckor kvar på Hebreerbrevet, men sedan fortsätter vi med Torsdagsbibelskolan året ut. Tessalonikerbreven och Hebreerbrevet och flera av de kommande serierna skrev jag då vi bodde i Norge första gången på 1980-talet. De serierna publicerades i norska Stridsropet som "Krigsropets bibelskole" (Bild 4).

Med önskan om en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: