19 apr. 2014

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 20 april

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Gomorron, då var det söndag igen. Den här veckan har huvudsakligen tillbringats i Stockholm, och det är sant som skylten utanför Filadelfiakyrkan ropar ut: Gud älskar verkligen Stockholm. Men det är lika sant att han älskar Moss och platsen där du bor. Jag återkommer till Stockholmsbesöket.

Den här veckan har vi också blivit färdiga med lärjungaträningskurs i "light"-version. Det var efter vår löjtnantskurs i januari som vi erbjöd löjtnanterna att sända in en loggbok över sitt andaktsliv varje vecka under nio veckor.

I loggboken skulle det antecknas varje dag när den "stilla stunden" började och när den slutade. Det skulle också antecknas vilket kapitel i Bibeln som de läst och vad Gud "talat" till dem i det kapitlet. Det skulle också antecknas om de memorerat veckans bibelvers och om de bett tillsammans med sin bönepartner under veckan.

Efter veckans slut skulle loggboken sändas in till Rut eller mig med en kommentar om vad de lärt sig under veckan och slutligen har Rut och jag skrivit våra kommentarer till deras loggbok.

Födelsedagsbarnet
Elva löjtnanter anmälde sig frivilligt och har gått igenom programmet som kräver mycket disciplin. Vi har fått ta del av fantastisk läsning under de nio veckorna. Någon av löjtnanterna har bett att få fortsätta lämna in sin loggbok ytterligare en tid och en annan löjtnant har bett att få skicka in en daglig rapport från sin "stilla stund" med Gud.

Vi har varit lediga över påsken och vi har tillbringat påskhelgen tillsammans med yngste sonen och hans familj. Yngsta barnbarnet passade på att fylla ett år i förbindelse med besöket. Det blev storsamling tillsammans med yngste sonens frus familj.

Nu är det söndagsmorgon och snart dags att gå på gudstjänst på kåren i Moss. Sedan väntar en ny vecka runt hörnet och en titt i almanackan pekar mot att det blir en intensiv vecka.

Jag ber att det ska bli en välsignad vecka för dig.
/Peter Baronowsky

Inga kommentarer: