12 feb. 2017

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 12 februari

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet(Bilden är uppe ifrån kurscentret på Jelöy)

Så var det söndag igen. Det har kommit lite snö, men i morgon lär det bli varmare igen.

Den här veckan har vi haft en kurs för ca 20 löjtnanter. Temat för kursen har varit officersrollen. Vårt gemensamma uppdrag och mitt eget uppdrag.

Rut undervisar på Löjtnantskursen
Det är som vanligt en stor inspiration att möta löjtnanterna och dela deras kamp och framgångar i de olika situationer de har blivit utsända till.

Den första dagen hade vi besök av den nya kommendören för Norge/Island/Färöarna, William Cochrane. Han hade fått temat: "En frälsningsofficers profil idag - välsignelser och utmaningar".

Nu är det söndagsmorgon och vi ska snart gå upp till kurscentret för de avslutande lektionerna på löjtnantskursen. Jag kommer att undervisa om officerens dubbla tjänst. Jag kommer att utgå från Tabernaklet i det Gamla Testamentet där prästerna hade en dubbel tjänst: de hade en tjänst för människor ute i förgården där de hjälpte människorna att bära fram sina offer till Gud. Sedan hade de en tjänst i det osynliga, inne i "det Heliga" där de hade en tjänst inför Gud. På samma sätt har vi en tjänst ute bland människorna och en tjänst inne i det fördolda, inför Gud. Vi har en dubbel kallelse "Gå ut i hela världen..." och "Gå in i din kammare när du ska be...".

Snart är veckan slut och snart dags för en ny vecka.

Jag  ber att du ska få uppleva en välsigna vecka.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: