25 feb. 2023

Gör dig redo att ta emot nästa våg från Gud i vårt land


- Från ledarsidan i Världen idag -
(Bildtext: Gång på gång, också i vår egen tid, har kristna motarbetat Andens skeenden, skriver ledaren och vädjar till svensk kristenhet att inte upprepa våra tidigare misstag. Foto: Mikael Good)

Dygnet runt i snart två veckor pågår den väckelse som startat i en universitetsaula i Kentucky och som fått även stora nyhetskanaler att rapportera. Unga människor omvänder sig från synd, ber och lovsjunger. Var detta ska sluta vet ingen ännu, men räkna med att många eldar av väckelse kommer att tändas framöver. I USA, men också i Sverige. Det rimmar nämligen väl med det bibliska mönstret: i en tid när mörker övertäcker jorden så kommer Herrens härlighet att manifesteras på ett synligt och påtagligt sätt (Jesaja 60).

Men se upp, 
risken för att missa Guds besökelsetider är inte obetydlig. Gång på gång, också i vår egen tid, har kristna motarbetat Andens skeenden. Istället för att öppna upp och ta emot den välsignelse Gud velat ge, har man kritiserat. Man har fastnat i yttre detaljer och kastat ut barnet med badvattnet.


Läs mer här: https://www.varldenidag.se/ledare/gor-dig-redo-att-ta-emot-nasta-vag-fran-gud-i-vart-land/repwad!l25LnWGK0FNUsM8CvqBMg/

Inga kommentarer: