5 nov. 2008

Varför abdikerar regeringen i äktenskapsfrågan?

Många kristna ledare och opinionsbildare uttrycker stor besvikelse över regeringens handlande i äktenskapsfrågan. Regeringen abdikerar och slutar att regera och demonstrerar en regeringsoduglighet som vi inte sett tidigare i den sittande regeringen. Det varslar inte något gott.

Stefan Gustavsson skriver på Svenska Evangeliska Alliansens hemsida:
"Varför abdikerar regeringen i äktenskapsfrågan?– Det är med stor sorg vi konstaterar att statsminister Fredrik Reinfeldt inte greppar Göran Hägglunds utsträckta hand och presenterar en lösning som hade kunnat accepteras av hela svenska folket.– Regeringen väljer istället att abdikera i en så viktig fråga och förlitar sig på oppositionen. Vilken blir nästa fråga där Fredrik Reinfeldt nonchalerar en alliansbroder och kohandlar med oppositionen? Jag undrar om han inser vilka signaler detta sänder om regeringssamarbetet och kristdemokraternas plats i samarbetet.– Självklart är det också en besvikelse att kristdemokraterna, som fram tills nu har stått upp för äktenskapet, accepterar det här sättet att hantera frågan."

Dagens opinionsredaktör skriver i Dagen skriver att "Statsministern hugger svenska folket i ryggen":
"Statsminister Fredrik Reinfeldt har gjort en stor sak av att kunna ena och hålla ihop både landet och alliansregeringen. Men med beslutet om att köra över en betydande del av svenska folket angående könsneutrala äktenskap har han framträtt som den stora splittraren.
Han berövar äktenskapet dess tusenåriga historia och specifika betydelse för samlevnad mellan man och kvinna, med koppling till barn och familjebildning, och bygger därmed in en spänning i det svenska samhället för lång tid framöver.
I sak är det att försvaga barnens position och att samtidigt köra över huvudstråken i de stora religionerna, inklusive den kristna kyrkan."

Statsminister Reinfeldt säger till ekot: "Kristdemokraterna har uttryckligen sagt att man inte önskar reservera sig i en proposition och då tänker jag som en resultatpolitiker"

Reinfeldt tänker nog att det är något positivt med att vara resultatpolitiker, men det är oroväckande då landets regering bortser från värderingar och värdegrunder för att uppnå resultat. Kan de resultaten verkligen vara goda resultat?

peppebaron

Inga kommentarer: