9 juni 2010

”Judehatande finansiär bakom Ship to Gaza”

Efterhand som mer och mer om de bakomliggnade drivkrafterna till "Ship to Gaza" blir kända, ändras mediabilden alltmer. Från att vara totalt fördömande mot Israel till att förstå de dolda ambitionerna hos "freds"-aktivisterna.
DN skriver under rubriken "Judehatande finansiär bakom Ship to Gaza":
"Malaysias ex-president Mahathir Mohamed har gjort sig känd som judehatare. ”Det är anmärkningsvärt att organisationen kring Ship to Gaza låter sin verksamhet finansieras av en sådan person,” skriver Patrik Öhberg, doktorand i statsvetenskap."

Läs även det tidigare inslaget på rupeba.se: Propagandakriget mot Israel

6 kommentarer:

Källkritikern sa...

Det kanske kan vara lämpligt att kolla upp varifrån Patrik Öhberg fått ekonomisk ersättning...

Anonym sa...

Så man hatar judar om man tycker att Israels ockupation är fel, samt om man vill bryta blockade och hjälpa civila människor? Ok.

Anonym sa...

Intressant att se hur opinionen svänger nu när pressen äntligen börjat ta sitt förnuft till fånga.

Hur förklarar sig dessa "nyttiga idioter" - Mankell och Gardell nu?
Det enda de har bidragit med var uppmärksamhet till en provocerande handling av Hamas supportrar och ett Proxy krig från Irans sida!

Anonym sa...

Källkritikern: Patrik Öhrberg har tidigare skrivit en bok åt Svensk Israelinformation: http://www.si-info.org/?s=skolor

John Kander sa...

Krönikan på DN refererar felaktigt till Ship to Gaza, i själva verket kommer pressmeddelandet från Free Gaza Movement för ett år sedan (före utalandet i januari) och avser fd. premiärministerns uppstart av en insamling för Free Gaza Movement.

Anonym sa...

Öhbergs artikel är förtal och osanning. Prova det enkla och googla det pressmeddelande han bygger artikeln på, och läs min replik ... http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/stellan-vinthagen-mahathir-mohamed-finansierar-inte-ship-to-gaza-1.1120409
Frågan är varför Svensk Israelinformations Öhberg försöker sprida osanningar om Ship to Gaza? Måhända tryter sakargumenten? Vore bra om ni också brydde er om fakta kanske?
Mvh
Stellan Vinthagen