27 jan. 2013

Tidig söndagsmorgon den 27 januari

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Min personliga utkikspunkt på livet har förändrats. Under några år var min utkikspunkt sovrumsfönstret mot Bruninieku iela i Riga, med en stor frälsningsarméflagga utanför fönstret. Nu ser min personliga utkikspunkt ut så här då jag tittar ut från sovrumsfönstret en vintermorgon:
Annars har en stor del av veckan upptagits av flyttbestyr och en tillbakablick i minnenas arkiv. Igår var vi på "Värtan" i Hjorthagen och tömde vårt förråd där. Det var där jag växte upp. Från det jag var 9-10 år gammal till dess att Rut och jag gifte oss några år senare.

I flyttboxarna hittade vi också några gamla tidningsutklipp från tiden då jag bodde på Värtan. Här är ett klipp från tidningen Femina, det måste vara runt 1957. På texten står det att mamma Ruth och Peter ackompanjerar Pia som sjunger en solosång. Det är naturligtvis lögn. Om jag hade spelat kornett hade det varit meningslöst för Pia att försöka sjunga solo. Hon kunde inte alls höras. Dessutom kunde jag knappast spela kornett på den tiden. Jo förresten, jag kunde en låt. Det var "Jesu lilla lamm jag är" från Ungdomsmusikjournalen. Men den kunde inte Pia. Lägg förresten märke till min stiliga frisyr. Om man kammade håret med sockervatten så blev det alldeles stelt då det torkade och man kunde få håret att stå rakt upp (jämför med storebror Jans frisyr, utan sockervatten).

I övrigt har jag använt en del tid för att slutredigera Claphaminstitutets nya bok. Den ska lämnas in till tryckeriet i början på nästa vecka. Titeln blir "På goda grunder - Fem år med Claphaminstitutet". Framsidan kommer antagligen att se ut så här och boken kommer att ges ut på rupeba förlag. Den kommer att säljas här på hemsidan i Affären. Den är absolut värd att läsas. En stark och tydlig kristen röst i samhällsdebatten.

Min tisdagskommentar om EKHO:s ansatser att förändra Frälsningsarméns bibelsyn har kommenterats på olika platser i sociala medier. Mitt inlägg har också översatts till engelska och publicerats internationellt. Jag återkommer till ämnet i min tisdagskommentar kommande vecka.

Jag önskar dig en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: