9 feb. 2014

Ska staten bestämma hur kyrkorna ska tro?


Under den här vinjetten lägger vi med jämna eller ojämna mellanrum in äldre inlägg i repris. Inlägg som har publicerats tidigare på rupeba.se och som är väl värda att sägas ännu en gång. Detta inlägg publicerades i november 2008 då striden om könsneutrala äktenskap var ett hett debattämne..
 
"...Bara någon dag senare redovisar Dagen resultatet av en rundfrågning bland våra riksdagsmän. Dagen skriver:
"Många i riksdagen vill ha vigningstvång» En stor andel av riksdagsledamöterna vill tvinga präster att viga homosexuella. Men riksdagspartiernas officiella hållning är att det ska vara frivilligt. Det framgår av Dagens ”långtidsenkät”. Hittills har 70 ledamöter svarat. På Dagen.se kan du se vilka som svarar – och när."
Resultatet av undersökningen är skrämmande. Trots att det officiella budskapet som ständigt upprepas handlar att det inte ska vara något tvång för någon kyrka eller präst/pastor att viga samkönade par, så visar undersökningen att många riksdagsmän anser att kyrkorna ska tvingas att förrätta samkönade vigslar. Det är uppenbart att det finns en dold agenda hos många riksdagsmän. Först genomföra en ny lagstiftning om samkönade äktenskap, och sedan tvångsåtgärder mot dem som inte anpassar sig."

Läs mer HÄR...

Inga kommentarer: