15 feb. 2014

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 16 februari


Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndagsmorgon igen hemma på Jelöy. En intensiv vecka går mot sitt slut.

Veckan började med en inspirationsdag för alla officerare och kåransvariga i Östre divisionen. Vi samlades till en heldag på kåren i Nedre Eiker, som ligger ett stycke väster om Drammen. Rut och jag undervisade bland annat om att Frälsningsarmén är en armé som har varit i krig i 150 år och vi tänker inte sluta fred eller kompromissa med synden och människors förnedring. För att vinna detta krig måste vi ha en stark tro på fyra områden:
- vi måste tro på Gud
- vi måste tro på Guds ord
- vi måste tro på Frälsningsarmén, att Frälsningsarmén är en relevant plattform för att fullgöra sin kallelse
-vi måste tro på oss själva, att Gud kan använda lilla mig till att vara med och förvandla den här världen.

Grupparbete under soldatkursen
På torsdagskvällen var det dags för den första samlingen på vår Soldatkurs. Rut och jag ville gärna göra något för vår hemkår i Moss, så vi erbjöd oss att ha en Soldatkurs för gamla, nya, blivande soldater och alla andra intresserade. Kursen kommer att pågå varannan torsdagskväll ända fram till slutet av maj då vi avslutar med en heldag. Kurslitteratur är Frälsningsarmén nya troslära. Du kan läsa mer om kursen HÄR.

Det var drygt trettio deltagare som hade anmält sig och var samlade till den första träffen i torsdags. Det var långt över förväntan och det bådar gott för framtiden.

Dagen efter tillbringade vi på kåren i Porsgrunn där vi bland annat hade ett möte på kåren.

Jag vet inte hur många "Tidig söndagsmorgon" jag har skrivit, men det har blivit en hel del. Jag började 2009 och sedan har det nog blivit ett femtiotal "Tidig söndagsmorgon" per år. Den gångna veckan började jag sammanställa mina inlägg under den rubriken. Du kan besöka översikten HÄR om du är intresserad.
En av de arbetsgrupper som Rut och jag ingår i är gruppen för andlig utveckling. Den driver bland annat en hemsida som heter "Ressursbank for åndelig utvikling". Där kan man finna resurser för det personliga andaktslivet, smågrupper, gudstjänstplanering och bönearbete. Du kan besöka sidan HÄR.

Just nu är det en av dessa söndagsmorgnar och idag ska vi gå på gudstjänst kl.17.00 på kåren i Moss. Samlingen heter "Happy Hour" och Rut kommer att tala.

Sedan kommer det säkert en ny vecka och jag ber att det ska bli en välsignad vecka för dig.
/Peter Baronowsky

1 kommentar:

FORMER SALVATION ARMY OFFICERS FELLOWSHIP sa...

Kindly share how you announced and solicited the 30+ delegates to your course on SA soldiership? A regular review of our doctrines and their relevance is crucial to our individual growth and understanding in an increasingly secular world.

However, I'm interested in how many 'new' potential SA recruits came along? Were any new to the Christian gospel and the SA?

Well done!