8 feb. 2014

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 9 februari

                                         Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Söndag igen! Och den gångna veckan har varit ovanlig. Vi har haft tid att vara på kontoret. Och det kan verkligen behövas för den kommande veckan blir intensiv. På måndag ska vi ha en heldag där vi undervisar på en officerssamling i Östra divisionen. På torsdag startar vi vår soldatkurs på Moss kår. Det blir spännande. Många har anmält sig till kursen, både från kåren i Moss och från kringliggande kårer. På fredag har vi möte i Porsgrunn och på söndag har vi möte i Moss.
Den gångna veckan har vi startat en "light-version" av ett lärjungaträningsprogram för våra löjtnanter. Nio löjtnanter har anmält sig till programmet. Det innebär att de varje dag under nio veckor ska föra en loggbok över sin personliga stilla stund med Jesus. I loggboken ska de ange vilken tid den stilla stunden börjar och när den slutar, vilket bibelavsnitt de läst och vad som speciellt har talat till dem i det bibelavsnittet, deras personliga "manna" för dagen. I loggboken ska de också ange om de bett tillsammans med den bönepartner som vi tilldelat dem och om de memorerat veckans bibelvers. Till slut ska de skriva en sammanfattning om vad som speciellt talat till dem under veckan, och efter det skickar de in loggboken till Rut eller mig och vi skriver en vägledande personlig kommentar till deras redovisning.

Igår hade vi något så ovanligt som en hornmusikövning på kåren i Moss. Vår hornmusikkår som uppstår vid speciella tillfällen ska spela vid dagens gudstjänst. Där har vi besök av ledaren för Frälsningsarmén i Östeuropaterritoriet. En kadett från Rumänien kommer att välkomsthälsas på Officersskolan i Moss. 

Det blir säkert en fin högtid, men vi får inte vara med på den. Rut och jag reser strax ned till Tistedal för att vara med om förmiddagsmötet där. Där blir det också hornmusik. Jag ska, tillsammans med Rut på pianot, spela "Min Gud tillhör äran" (Bilden är från ett tidigare tillfälle då vi spelade på 20-årshögtiden för Frälsningsarméns start i Iecava i Lettland). Dessutom ska jag predika över ämnet "Jag är uppståndelsen och livet".

Sedan väntar en ny vecka med nya utmaningar och möjligheter. Jag ber att det ska bli en välsignad vecka för dig.
/Peter Baronowsky

Inga kommentarer: