10 apr. 2016

Tidig söndagsmorgon den 10 april på Jelöy

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Den gångna veckan har vi, bland mycket annat, varit runt för att välja ett passande hotell för en ny kurs vi planerar till augusti. Kursen ska heta "Äktenskap och tjänst" och den vänder sig till gifta frälsningsofficerare som står i början av sin tjänst.

PÅ 90-talet hade Rut och jag en lång serie med friskvårdskurser för äkta makar där paren fick investera en helg för att stärka grunden för sitt förbund. Men i denna kurs finns det ännu en dimension. Förutom att vara gifta med varandra och dela ansvaret för hemmet, står de i en gemensam tjänst, ofta som kårledare, där de ska kunna klara att fördela ansvar och arbete, inte bara på fritiden, utan även på arbetet. Det är inte alltid okomplicerad då alla livets områden plötsligt förändras. Man kan vara nygift, ny förälder, flyttat till ny plats, fått ett nytt jobb och allt annat. Hur ska man kunna orientera sig i en sådan ny totalsituation? Ja, det är vad kursen "Äktenskap och tjänst" vill var med att belysa.

Grönlandskåren i Oslo
Igår kväll var vi i Grönland. Ja, inte Grönland långt borta, utan stadsdelen Grönland i Oslo. Vår kör från Moss gjorde ett besök på Grönlandskåren och fick vara med om en fin kväll i en välfylld lokal. Grönland är en väldigt internationell del av Oslo. Då man kör på gatorna är det inte så lätt att veta att man är i Oslo. Flera moskéer, skyltar på arbabiska och människor från alla möjliga kulturer och med alla möjliga klädkoder. Där har Frälsningsarmén en kår som funnits där i över hundra år.

Förra veckans "Tidig Söndagsmorgon", med bland annat vårt bröllopskort från 1969, fick ovanligt många besök. Vi hade närmare tusen besökare om vi räknar ihop de som sett inslaget på Facebook och hemsidan. Under veckan la jag också ut det första av elva bibelstudier av Anders Wigholm. Jag räknar med att lägga ut ett nytt inslag varje tisdag en tid framöver. Missa inte det!

Men nu är det söndagsmorgon och snart dags att gå upp till kåren i Moss och förmiddagsgudstjänsten. Idag är det en grupp av kadetterna som ska leda och tala på mötet. Dessutom är det som vanligt söndagsskola och jag räknar med att något av barnbarnen gärna vill följa med på den.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: