11 maj 2016

Kristi överväldigande makt just nu



David Wilkerson, Mars, 2010
 
Jag vill att du reflekterar över en bön som Paulus uttalade för Jesu Kristi kyrka. Han bad, ”Låt Gud uppenbara för er inte bara Kristi stora makt från förr utan även hans överväldigande makt just nu.”
Här är Paulus uttryckliga bön: ”Så att I förstån … huru översvinnligt stor hans makt är på oss som tro - allt i enlighet med den väldiga styrkas kraft” (Efesierbrevet 1:18–19).

Kyrkan idag har en stor vördnad för den Jesus som vandrade på jorden. Jag refererar till galileen, Marias son, läraren och undergöraren. Vi blir aldrig trötta på att höra och berätta om Jesu Kristi nasaréns väldiga makt.

Vi älskar att påminna oss om hur denne Jesus jagade iväg demoner och stadigt stod emot alla frestelser. Han öppnade blindas ögon, öppnade dövas öron, fick förlamade att hoppa, återställde förtvinade armar, helade spetälska. Han förvandlade vatten till vin, livnärde mängder av folk med bara några bröd och fiskar, och vid mer än ett tillfälle väckte han upp döda.

Men ändå, vid något tillfälle i historien, började kristna begränsa den nuvarande makten hos vår stora undergörande Frälsare. Kyrkan utvecklade en teologi som gjorde Kristus till Gud över det andliga men inte det naturliga.

Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: