18 maj 2016

Vi ser Jesus


David Wilkerson - April 2010

Gud säger till oss att han har lagt allt skapat under människans fötter. Begrunda följande avsnitt från Hebreerbrevet:
Vad är en människa, eftersom du tänker på henne, eller en Människoson, eftersom du tar dig an honom? En liten tid gjorde du honom ringare än änglarna, och du krönte honom med härlighet och ära. Allt har du lagt under hans fötter. När han lade allt under honom, utelämnades inget, allt skulle vara lagt under honom. Ännu ser vi inte allt vara lagt under honom.” (Hebreerbrevet 2:6-8, Folkbibeln).

Detta avsnitt refererar till allt som har att göra med det förgängliga livet här på jorden. Det är helt enkelt så att allt som har med det dagliga livet att göra – som jordbruk, handel, makt osv. – har ställts under mänsklighetens ansvar.

Psalmisten refererar till detta när han skriver: “Du satte honom till herre över dina händers verk; allt lade du under hans fötter: får och oxar, allasammans, så ock vildmarkens djur, fåglarna under himmelen och fiskarna i havet, vad som vandrar havens vägar” (Psaltaren 8:6-8). Några översättningar tolkar avsnittet så här: ”Du har satt dem att härska över allt du har skapat på jorden.”
Forskare säger att denna psalm i första hand profetiskt refererar till Kristus. Sannerligen, Jesus skapades mänsklig och led i köttet, även om han var krönt med ära och härlighet. Och Skriften säger oss att Fadern har lagt allt under sin Sons fötter.

Men Hebreerbrevets författare refererar här specifikt till den förgängliga människan som förvaltare. Så hur ser det ut idag under människans auktoritet?

Du har rätt i iakttagelsen, ”Sannerligen, allt är inte under auktoritet just nu.”

Vad ser vi i världen idag? Hur ser det ut i vårt eget samhälle? Det här är vad vi ser: en splittrad regering. Skolor som det inte går att hålla ordning i. Förvirrade ledare. Banksystem som kollapsar. Omfattande arbetslöshet. Ohanterliga sociala program. Ett fullständigt sammanbrott av moraliska värden.

Allt detta händer i den mest utvecklade och rika nationen i världen. Mina älskade, vi kan bara dra en slutsats av detta: Människan har förlorat kontrollen fullständigt.

Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: