16 juli 2017

Tidig söndagsmorgon den 16 juli

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Ännu en söndagsmorgon! Det är sommar och vädret är omväxlande. Då det växlar mellan sol och regn kan man ibland från balkongen få se regnbågen över Oslofjorden.

Men det är inte bara vädret som är omväxlande. Så är det just nu även med livet. Då vi kom hem från Lettland för några år sedan hade vi kanske räknat med en lugnare pensionärstillvaro. Men då fick vi en fråga från Frälsningsarmén i Norge om vi kunde tänka oss att arbeta där i två år. De två åren har nu blivit fyra och vi förbereder oss nu för att flytta tillbaka till Sverige.

Det är mycket att gå igenom och arkivera eller kasta på kontoret efter fyra års arbete och snart blir det dags att packa ihop hemmet för flytten.

Men det finns också en del att förbereda. Närmast i tiden ligger konferensen Bygget Norr 4-6 augusti och Bibelhelg i Södertälje 1-3 september.

På tal om regnbågen. Det var ju tecknet på Guds förbund med Noa (1 Mos9:13). Men hur ser Guds förbund med mig ut idag? Detta lovar Gud, å sin sida: "Detta är det förbund som jag å min sida gör med dem, säger Herren: Min Ande som är över dig, och mina ord som jag har lagt i din mun skall inte vika ur din mun eller ur dina barns eller barnbarns mun från nu och till evig tid, säger Herren" (Jes 59:21 FB). 


Detta är vad Gud lovar, å sin sida. Men vad lovar jag, å min sida? Jo, då jag blev frälsningsofficer skrev jag på officerens förbund. Där lovade jag att älska och tjäna Gud så länge jag lever. Och jag lever ju fortfarande....

Hur ser ditt förbund med Gud ut, å din sida?


Med önskan om en fortsatt välsignad sommar
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: