30 juli 2017

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 30 juli

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen och efter helgen kommer vi att påbörja den avslutande månaden av vår tjänst i Norge för den här gången.

Augusti kommer för vår del att innebära en del arbete, några semesterdagar, flytt till Sverige och att tala på konferensen Bygget Norr i Örnsköldsvik.

För fyra år sedan flyttade vi hem från Lettland och började förbereda oss för ett liv som pensionärer. Då var vi tvungna att tänka efter: Vad gör egentligen pensionärer? Med vår begränsade erfarenhet tänkte vi att pensionärer är äldre människor som sitter på en bänk och matar duvor. Vi hittade ganska snart en annons om en kurs som kunde vara behjälplig inför pensionärslivet.


Innan vi hunnit anmäla oss till kursen fick vi frågan från Frälsningsarmén i Norge om att arbeta där under några år. Duvmatningen fick vänta och vi tackar Gud för de fyra åren som vi har fått verka i Norge.

Vi har bland andra arbetsuppgifter också fått otaliga tillfällen att undervisa och förkunna. Från Vadsö i Nordost (Vadsö ligger 70 mil nordost om Kiruna. Dessutom ligger det öster om Lettland), till Kristiansand i söder och till Island i väster.

Under tiden i Norge har vi också haft förmånen att undervisa på officerssamlingar i Norge, Tyskland, Moldavien, Danmark och Sverige.

Men vad ska vi ta oss till nu då vi flyttar hem till Sverige? Ja, jag tror att duvmatningen får vänta. Vi är nog inte riktigt mogna för den uppgiften ännu. Vi har en del böcker som ännu inte är skrivna, och det ska jag berätta om vid ett senare tillfälle. Dessutom har vi vår nättidning rupeba.se som uppdateras varje dag (eller snarare natt), och dessutom ser det ut att bli en del möjligheter att fortsätta att undervisa och förkunna. Dessa tillfällen har vi hittills bokat in. Välkommen om du är i närheten:
4-6 augusti 2017 - Bygget norr i Örnsköldsvik
1-3 september 2017 - Bibelhelg i Södertälje
17-19 november 2017 - Bibelhelg i Trollhättan
2-4 januari 2018 - Mötesserie i Torshamn, Färöarna
16-18 februari 2018 - Bibelhelg i Kristiansund, Norge
22-23 september 2018 - Bibelhelg i Örebro

Men nu får vi ta en vecka i taget. Jag önskar dig en välsignad kommande vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: