21 apr. 2024

Tidig söndagsmorgon i Trelleborg den 21 april





 Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Det var för en dryg månad sedan. Vi var tillsammans med yngste sonen med familj. Plötsligt frågade Vendela, familjens 15-åring, Rut och mig om vi inte har ett företag. Jo, svarade vi, vi har ett företag som ger ut kristna böcker och som ägnar sig åt att undervisa i Guds Ord. Och frågan kom omedelbart: "Kan inte jag få göra en PRAO-vecka hos er". Då man går i åttonde klass ska man göra praktik på ett företag för att få arbetslivserfarenhet.

Vi kollade i vår kalender vad vi skulle göra den aktuella veckan och det visade sig att vi den veckan hade en mötesserie på Frälsningsarmén i Trelleborg och just idag har vi den sista dagen av mötesserien.

Under veckan har vår praktikant fått flera uppgifter. Hon har assisterat vid vårt bokbord (Bild 2) som vi alltid har med oss i våra mötesserier. Dessutom har hon skrivit rapporter, gjort intervjuer, medverkat i mötena och deltagit i allt annat som hänt under veckan.

Kvällen innan vi skulle åka körde Vendelas pappa till Västerås för att lämna Vendela för hennes praktikvecka. Den kvällen hade vi samling hos oss för vår Hemgrupp.

Tidigt nästa morgon satte vi oss i bilen för att åka de sextiotre milen till Trelleborg och mötesseriens första samling.

Varje kväll var det väckelsemöte med undervisning och på eftermiddagarna var det andra aktiviteter. På lördagen hade vi ett intensivt program. Vi började med att äta tillsammans, därefter åkte vi till Sveriges sydligaste udde, Smygehuk, för ett bönemöte. Där samlas varje lördag förebedjare som ber för Sverige och övriga aktuella böneämnen (Bild 3).

Men nu är det söndagsmorgon med mötesseriens sista gudstjänst klockan elva. Därefter ska vi packa ihop allt vi haft med oss och börja köra norrut. Den resan tar huvuddelen av dagen. Resan går först till Stockholm för att lämna tillbaka vår praktikant till sina föräldrar och sedan fortsätter vi hem till Västerås.

Tack Vendela för veckan. Du har varit fantastisk!

Med önskan om en välsignad ny vecka,
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: