4 apr. 2024

TORSDAGSBIBELSKOLA

 


Då Rut och jag under 1980-talet arbetade som lärare på Jelöy Folkehøgskole i Norge fick jag privilegiet att under flera år skriva bibelstudier till det norska Krigsropet. De publicerades under rubriken "Krigsropets bibelskole".

Flera av de bibelstudieserierna som jag har publicerat här under vinjetten "Torsdagsbibelskolan" kom till under den perioden.

Nästa torsdag börjar en ny sådan bibelstudieserie som är upplagd på ett helt annat sätt än de tidigare bibelstudieserierna. I de tidigare serierna har jag undervisat från en bibelbok i taget. Men i bibelstudieserien som börjar nästa torsdag är det inte jag som är läraren. Det får du vara själv.

Serien heter "Det nya livet" och där utgår jag från en fråga och till varje fråga har jag skrivet några hänvisningar till några bibelställen. Din uppgift blir att skriva ned ditt svar på frågan med egna ord utifrån de olika bibelställena.

Vi börjar alltså nästa vecka. Skaffa en anteckningsbok, vässa pennan och ta fram Bibeln. Nästa torsdag börjar du skriva bibelstudieserien "DET NYA LIVET".

Inga kommentarer: