25 maj 2014

Tidig söndagsmorgon den 25 maj


Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Söndag igen och en vecka närmare sommaren. Den gångna veckan åkte Rut och jag till Smålandsgården i Örserum. Gården har ägts av Frälsningsarmén så länge jag kan minnas, men har nu gått över i privat ägo. Vi har varit på den gården otaliga gånger för att undervisa i alla möjliga slags kurser.
Smålandsgården
Orsaken till vårt besök denna gången var att vi skulle undervisa på det nordiska Brengle-institutet, med officerare från Finland, Sverige, Norge och Danmark. Teman för vår undervisning var:
Rut undervisar på Smålandsgården
-Djupare andligt liv
-Helgelse, kris eller process?
-"Han som är i er är större"

-Kraft och sinnelag
-Andliga nådegåvor


Den här helgen är det också "Reunion" för gamla
folkhögskoleelever på Jelöy folkhögskola. Alla elever som gick ut för 10, 20, 25 och 30 år sedan var inbjudna. Här ser vi några elever som gick på skolan för trettio år sedan. Alistair, Hege och Kate. Det året producerade vi musikalen Cruise och turnerade med den på Sörlandet och Västkusten.

Igår (lördag) var det sista samlingen för vår soldatkurs i Moss. Vi planerar soldatinvigning den 15 juni för dem som vill bli frälsningssoldater. Under den sista samlingen, som var en heldag från 10.00 till 15.00 talade vi om Frälsningsarméns 11:e trosartikel: "Vi tror på själens odödlighet, de dödas uppståndelse, den allmänna domen vid världens ände, de rättfärdigas eviga salighet och de orättfärdigas eviga straff."

Möten Kristi Himmelfärdsdag
Trosartikeln öppnar ett fönster mot framtiden och vi talade också en hel del om denna tidsålders slut och Jesu återkomst. Övriga ämnen den sista samligen var bland andra:
-Frälsningsarmén och sakramenten
-Frälsningsarméns symboler
-Soldatpakten

-En god Jesus Kristi soldat

Den kommande veckan är det en internationell konferens för pensionerade officerare på Jelöy. På torsdagen, Kristi Himmelfärdsdag, skall Rut och jag vara talare i två möten dit man också inbjudit Moss kår och de övriga kårerna i Östfold.

Ha en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky


Inga kommentarer: