3 maj 2014

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 4 maj

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Söndag igen efter en händelserik vecka. En del dagar i veckan såg det ut som om våren hade kommit på riktigt och andra dagar visade det sig att det hade den inte alls.

Fredrikstens fästning
I tisdags var Rut och jag inbjudna att tala på predikantmötet i Halden. Historiskt brukar det inte gå så bra för svenskarna i dessa trakter. Det var ju där, vid Fredrikstens fästning, alldeles innanför gränsen till Norge, som Karl den XII:s fälttåg mot Norge tog sitt snöpliga slut. Där sköts Karl den XII, men de lärde tvistar ännu om det var svenskarna eller norrmännen som sköt honom.

Nåväl, vi planerade att lyckas bättre med vårt besök i Halden än Karl den XII gjorde. Ämnet vi hade fått var "Djupare andligt liv". Präster, pastorer och frälsningsofficerare var samlade och jag talade utifrån Jer 17:7-8 som liknar den välsignade mannen med ett träd som är planterat vid vatten och sträcker ut sina rötter mot bäcken och som inte ens slutar att bära frukt under torketider. Jag talade om att trädet har en synlig del ovanför marken och en osynlig del under marken. Så är det också med oss i vår tjänst för Gud. Vi är förmodligen väldigt angelägna hur den synliga delen av vår tjänst ser ut. Men det måste finnas täckning i det osynliga, vårt dolda liv med Kristus, för det vi är i det synliga. Om trädet inte har täckning i det osynliga för det som finns ovan jord, blåser  trädet omkull eller också torkar det ut. Detta är något som händer alltför ofta med predikanter i våra dagar. Budskapet var: vårda ditt dolda liv med Kristus så att du har täckning i det osynliga för din tjänst i det synliga.

I fredags hade jag undervisning för kadetterna om Psalmerna i Gamla Testamentet. Jag kommer att fortsätta med den serien nästa vecka. På tal om Officersskolan så ber vi fortfarande om tjugo nya kadetter till starten av den nya sessionen i höst. Sist jag hörde något var det åtta kadetter antagna, så det ser inte så ljust ut just nu. Men vi fortsätter att be.

Idag, söndag, ska vi ha en inspirationsdag på kåren i Asker på andra sidan Oslofjorden. Det blir gudstjänst klockan elva med påföljande middag. På eftermiddagen blir det bibelstudium. Ämnet för dagen är "Guds rike bryter igenom", och det ber vi om att det ska göra. Både i Asker och på många andra platser. HÄR hittar du mer information om dagen.

Då vi kommer hem från Asker är det inte så långt kvar till den nya veckan börjar. Under veckan är det planerat undervisning på Officersskolan, Soldatkurs på kåren i Moss och till helgen "Vårstevne" för Östre division. Mötena blir i Porsgrunn. Se mer om det HÄR.

Jag ber att du ska få en välsignad vecka
/Peter Baronowsky

Inga kommentarer: