3 nov. 2016

Du blir det du äter... eller är det precis tvärtom?

"Du blir det du äter" läser vi gång på gång i alla möjliga sammanhang. Men är det egentligen sant? Blir jag en gris om jag äter fläskkött? Nej, naturligtvis inte. Det är snarare så att grisen omvandlas till människoceller och blir mig. Det vore kanske riktigare att säga "Det du äter blir du".

Det står om Jesus att ordet blev kött. Det är meningen att den processen ska fortsätta i oss. Ordet jag läser blir inte bara ord, det blir mig. Det jag läser blir mig. Vi kan läsa i Bibeln att genom ordet blir vi delaktiga av gudomlig natur. Vi läser Guds Ord och Guds Ord blir kött i oss.

Men frågan är: läser vi Guds Ord??

Nu kommer jag till orsaken till varför jag skriver detta inlägg. Det börjar bli dags att du bestämmer dig vem du vill bli. Snart börjar ett nytt år och det kan vara bra att redan nu bestämma sig för vem du vill utvecklas till att vara.

Jag inbjuder dig att läsa Bibeln tillsammans med mig i UTMANINGEN 2017-18. Den första januari börjar vi läsningen i Gamla Testamentet och fortsätter sedan med daglig läsning under hela 2017 och 2018. Dessutom kan du, om du vill, vara med att läsa från Nya Testamentet. Om du följer med hela den här resan kommer du att under de här två åren läsa hela Gamla Testamentet en gång, samt Nya Testamentet och Psaltaren två gånger.

Låter detta oöverkomligt? Nej, det är inte oöverkomligt men man får göra på samma sätt som då man äter upp en elefant. Man får ta en liten bit i taget. Men det börjar med att man bestämmer sig!!!

Du kan anmäla dig redan nu. Skicka ett mejl till info@rupeba.se och skriv att du vill vara med på UTMANINGEN 2017-18. Jag räknar med att skicka ett mejl varje vecka till alla som anmäler sig för att ge fortlöpande information och för att hjälpa dig att hålla ut. Som sagt, anmäl dig redan idag, läsningen startar den 1 januari 2017.

Peter Baronowsky

Inga kommentarer: