19 nov. 2016

Kristen humor: En religiöst dresserad häst

En man var vilse i öknen och irrade omkring i två veckor när han till slut såg ett hus för en missionär. Han kryper fram till huset och kollapsar vid dörren. Missionären hittar honom och ger honom vård. Mannen återfår hälsan om mår snart bättre men han frågar efter vägen till närmaste stad. På vägen ut får han syn på en häst. Han går tillbaka till missionären och frågar, ”Kan jag få låna din häst och lämna den tillbaka när jag når staden?” 

Missionären svarar, ”Visst, men det är en speciell sak med den där hästen. Du måste säga ’Tack Gud’ när den ska gå och ’Amen’ när den ska stanna”.
Utan särskild uppmärksamhet svarar mannen, ”Visst, okej”.

Han går fram till hästen och kliver upp och säger, ”Tack Gud” och hästen börjar gå. Han säger, ”Tack Gud, Tack Gud” och hästen börjar trava. Mannen är nöjd och säger, ”Tack Gud, Tack Gud, Tack Gud” och hästen galopperar iväg med en rasande fart. Snart ser han ett stup framför sig och gör allt för att få stopp på hästen. ”Ptroo, stopp, stanna!!!”

Tills slut minns han, ”Amen!!”

Hästen tvärstannar, bara fyra centimeter från stupet. Mannen lutar sig tillbaka, pustar ut, torkar svetten ut pannan och säger: ”Tack Gud!”

Inga kommentarer: