20 nov. 2016

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 20 november

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen och den här morgonen vaknar jag i min egen säng hemma på Jelöy.

Annars har det varit en del resande under veckan. Frelsesarmeen i det land där vi bor och verkar, består av Norge, Island och Färöarna och denna vecka består av besök till några av ytterpunkterna.

Större delen av veckan har vi varit i Keflavik på Island och just nu på söndagsmorgonen är Rut på väg till Vadsö i Nordnorge (inte så långt ifrån Murmansk i Ryssland).

Det handlar om långa resor. Det hade varit närmare att åka till Rom från vårt hem, än till Keflavik eller Vadsö.

Vi svenskar tycker normalt att Haparanda ligger långt norrut, men det är ju nästan bara halvvägs till Vadsö. Dessutom ligger Vadsö öster om Riga, där vi bodde en gång i tiden.

Men vi tar det i tur och ordning:
I tisdags kväll reste vi till Keflavik för att ha en kurs för gifta frälsningsofficerare under temat "Äktenskap och tjänst". Deltagarna kom från Island, Färöarna och Norge.

Gifta frälsningsofficerare lever under förhållanden som jag inte tror förekommer i något annat trossamfund på jorden. De kommer tillsammans som ledare för en kår (församling), där de bägge två är lika mycket ledare för kåren. Så det handlar om att fungera tillsammans och fördela arbetet på kåren, i hemmet och i familjen i övrigt.

Låter det omöjligt att klara av? Ja, det kanske det gör, men det är fantastiskt att dela ett arbete och en vision och att dagligen leva i den.

Ikväll talar Rut på kåren i Vadsö. Hinner du dit är du välkommen. Därefter ska Rut ha en del samtal innan hon får åka hem på måndag.
I övrigt, på lediga stunder (nätter), förbereder jag vår bibelläsningssatsning UTMANINGEN 2017-18. Det kommer att bli spännade. Många har redan anmält sig, men vi vill bli fler. Läs mer om UTMANINGEN här. (Och då du har läst kan du anmäla dig själv också)

Ha en välsignad vecka!
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: