27 nov. 2016

Tidig söndagsmorgon i Odnes den 27 november

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen, och den här morgonen vaknar vi upp i Odnes tre timmars bilfärd nordväst om Moss, där vi bor. Vi har just nu en Bibelhelg på kåren i Odnes. Helgen startade i fredags kväll. På lördagen hade vi sång- och musikstund på ett köpcenter i Dokka. Därefter var det bibesltudium och möte. Och nu ska vi snart avsluta helgen med förmiddagsmöte på kåren i Odnes. Bilden till höger är från ett tidigare besök i Odnes. Vi hade inte lika mycket snö den här gången.

Veckan i övrigt da? Rut kom hem från Vadsö i Nordnorge i måndagskväll och sedan har vi haft några kontordagar innan det var dags att åka till Odnes på fredagseftermiddagen.

På lediga stunder har jag börjat förbereda Adventskalendern 2016. Det finns 25 verser i Första Petrusbrevets första kapitel. Det blir en vers per dag som ska "öppnas" från den 1-25 december.

Till varje vers blir det en liten "mini-andakt" att tänka vidare på under dagen. Om du vill kan du få ett mejll om dagen under adventstiden, så kan du läsa dagens vers med kommentar i din mobil var du än befinner dig under dagen. Läs mer om Adventskalendern 2016 HÄR.

Idag är det den första advent och adventstexterna belyser Jesu ankomst på olika sätt:
- Jesu rider in i Jerusalem
- Jesus föds i Betlehem
. Jesus skall komma tillbaka
Men den viktigaste adventen som kan hända idag är att Jesus får komma in i en människas hjärta. Det är den verkliga "adventen" (=ankomsten).
Idag läser vi: "Fröjda dig storligen, du Sions dotter! Höj jubelrop, du Jerusalems dotter! Se, din konung kommer till dig, rättfärdig och segerrik är han." (Sak 9:9 FB)

Ha en välsignad adventstid
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: