11 dec. 2016

Tidig söndagsmorgon den 11 december i Drammen

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. Den här söndagen vaknar vi upp i våra egna sängar i Moss, men om några timmar är vi på väg till Drammen på andra sidan Oslofjorden.

Bilden kommer från förra helgen då vi var samlade till 140-årsfest tillsammans med barn och barnbarn. Här ser vi den manliga delen av deltagarna. Jag själv, våra tre söner och två av äldste sonens söner.

Under veckan har vi varit i Sandnessjöen, hundra mil norr om Oslo (om man åker bil). Det var 35 år sedan vi var i Sandnessjöen sist. Då kom vi tillsammans med hundra elever från folkhögskolan på Jelöy på musikalturné. Tre fullastade bussar, två med människor och en med utrustning: ljud, ljus, kulisser.

Då vi väntade på flyget på Oslos flygplats, passade vi på att köpa en korv för att kunna överleva den långa resan till Sandnessjöen. Damen som expedierade oss frågade "Är ni föräldrar till Daniel Baronowsky?" Jaha, tänkte jag, här blir man identiefierad efter sina barn. Det var annat då Daniel flyttade tillbaka till Norge för många år sedan. Då han då sa sitt namn frågade alla "Är du son till Rut och Peter?" Vi frågade expediten hur hon kunde veta att vi var föräldrar till Daniel, och hon svarade: "Dels såg jag namnskylten på Ruts uniform och så tycker jag att Peter är väldigt lik Daniel".

Om du som läser detta möter Daniel idag, så säg ingenting om att han liknar sin far. Det är inte säkert att det blir så populärt.

Sandnessjöen är berömt för de sju fjälltopparna som kallas för "Sju systrar".

I Sandnessjöen hade vi bland annat möte på kåren tillsammans med "Gutta boys", en grupp män som åker runt och sjunger och vittnar. Lokalen var full och många sökte sig fram till förbön.

Frelsesarmeen Drammen
Men nu är det, som sagt, söndagsmorgon och vi är snart på väg till kåren i Drammen för förmiddagsgudstjänst, middag och bibelstudium. Temat för dagen är "Se, din konung kommer till dig", och det gör han.

Sedan är det snart dags för en ny vecka och jag önskar dig en välsignad kommande vecka.

Peter Baronowsky

Inga kommentarer: