25 dec. 2016

Tidig söndagsmorgon på Jelöy juldagen 2016

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Ja, det är utsikten från vår balkong som vi ser på bilden, men bilden är inte tagen idag. Jag valde en bild som jag tog för något år sedan. I år ser det ungefär likadant ut om man tar bort snön. Men julkort utan snö, vem vill se det?

Förra helgen var vi barnvakter i Stockholm för barnbarn nummer fyra och sju, medan son nummer tre tog ut sin fru på en weekendresa. Son nummer tre med familj är mycket aktiva i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm, och hjälper till med många olika saker. Här ser vi en filmsnutt som församlingen använt inför jul. För manus, regi och filmning svarar son nummer tre. Huvudrollen i filmen innehas av barnbarn nummer fyra. Vad månde bliva av denna skådespelartalang:


Under veckan har julgrytorna haft sin sista slutspurt och här kan du se resultatet av våra tre julgrytor i Moss:


Folk är otroligt givmilda då Frälsningsarmén ställer ut sina grytor. Tillsammans blir det över 230.000 norska kronor.

Nu är det juldagsmorgon och det blir ingen gudstjänst på kåren i Moss. Det stora julmötet är på julaftons eftermiddag. Vid den tidpunkten fylls kyrkorna över hela landet. På Frälsningsarmén i Moss var lokalen sprängfylld av festklädda människor.

Men nu är det bara några få dagar kvar av det gamla året. Snart börjar vi det nya året. Du har väl anmält dig till BIBELUTMANINGEN 2017-18? Om inte har du chansen HÄR.


God fortsättning på julhelgen och en välsignad ny vecka önskar
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: