18 dec. 2016

Tidig söndagsmorgon i Stockholm den 18 december

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. Veckan har huvudsakligen innehållit kontorsarbete och julgrytevakt. Julgryteinsamlingen går som en dans. Åtminstone verkar det så om vi ser youtubeklippet med Magne Berg. Magne var elev på hos oss på Jelöy Folkehögskole för 35 år sedan. På den tiden var jag koreograf på musikalföreställningarna på skolan, men jag lovar att det inte är jag som lärt honom dansa så här. Han blev rikskändis i Norge med ett tidigare Youtubeklipp då han dansar samtidigt som han stryker hemma. Närmare en miljon har sett det. Så följer han upp "Strykdansen" här vid julgrytan. Se och lär:


Året börjar gå mot sitt slut och jag har just avslutat ett årsprojekt som startade den 1 januari i år. NT-boken är nu färdig. Det blev fyra delar med sammanlagt 1228 sidors bibelkommentarer. Jag berättar mer om det under den kommande vecka, och du kan läsa mer om det HÄR.

Och till slut, vad gör vi i Stockholm? Jo vi är barnvakter för barnbarn nummer fyra och sju som bor i Stockolm. Det innebär en halvdag på lekland och besök på Mall of Scandinavia och MacDonalds. Nu är det söndagsmorgon och barnbarn fyra ska vara med på ett julspel på Filadelfiakyrkan. Hon ska vara ängel (inte så väldigt långt ifrån hennes vanliga identitet).

Efter julspelet kommer föräldrarna hem och tar över ansvaret för barnbarnen och vi vänder tillbaka väserut tll Norge.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: