4 dec. 2016

Tidig söndagsmorgon i Örebro

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. Och den här söndagsrapporten blir lite mer personlig än normalt. Vi har haft en familjeträff och det händer inte speciellt ofta att vi träffas allesammans. Det var våra söner med familjer. Vi skulle ha varit 15 personer, men två blev sjuka, så vi blev bara 13. Åldersfördelningen är från fyra år och upp till sjuttio år.

Om vi ska träffas, och alla ska ha ungefär lika långt att åka, var ska vi då träffas? En familj bor i Stockholm, en i Borås, en i Moss i Norge och där bor även Rut och jag. Dessutom studerar det äldsta barnbarnet i Eskilstuna. Den naturliga medelpunkten för allt detta måste helt enkelt bli - Örebro!

På lördagen åkte vi till Gustavsviksbadet och Lost City, det stora äventyrsbadet i Örebro.
Orsaken till denna specialla högtidssamling? Rut och jag fyller i dagarna 140 år! Våra födelsedagar ligger så nära varandra i tid så vi har flera gåger haft ett gemensamt firande någonstans mitt emellan våra respektive födelsedagar. Vi firade 100-årsdagen för tjugo år sedan och 120-årsdagen för tio år sedan. Här kommer bild från festmiddagen. (Den stora gruppen i bakgrunden från olika motorcykelklubbar, som hade ett "event" på samma hotell samma kväll, är inte våra barnbarn)
Nu är det så att Rut alltid har kunnat flyta på vattnet utan att röra sig. Hon kan helt enkelt ligga stilla utan att röra en fena (bildligt talat, i verkligheten har hon inga fenor). Jag har under alla år försökt att flyta jag också, så vi kunde flyta tillsamans, vi gör ju allt annat tillsammans, men jag har aldrig klarat det. Plötsligt på äventyrsbadet i Örebro utropade jag "Jag kan flyta!" En av svärdöttrarna lyckades fånga den stora händelsen på bild. Dessvärre ser man på bilden att jag fuskade. Jag låg på grunt vatten.

Nu är det söndagsmorgon. Festen är över. Dags att åka tillbaka till Moss i Norge för en ny arbetsvecka. Ursäkta att det blev lite väl personligt den här veckan.

Du har väl kommit ihåg att anmäla dig för att få Adventskalendern (1 Petrus brev 1) som ett mejl om dagen under december? Läs mer HÄR

Du har väl inte glömt bort att anmäla dig till att vara med på att läsa Gamla Testamentet på två år? Läs mer HÄR.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: