13 jan. 2017

Är våren på väg?

Även om verkar vara lång tid kvar till våren finns det tecken på att en andlig vår är på väg.

I varje fall ser Ingemar Helmner det och skriver
i Hemmets Vän om fem andliga vårtecken:Några andliga vårtecken som fyller mig med hopp:

1 En ny passion för att berätta om Jesus
och leda männi­skor till tro.  Den här evangelisationsglöden sprider sig just nu snabbt bland kristna ungdomar i vårt land. Något nytt är på gång, och jag tror inte det går att stoppa!

2 En bönerörelse som engagerar allt fler. Starka böne­initiativ nationellt, regionalt och lokalt. Det finns en doft av väckelse över denna mobilisering. Och jag tycker mig känna igen min ungdoms Jesusrörelse. Där var det enkel, avskalad tro med mycket hjärta i! Härlig bönegemenskap inspirerad av Guds Ande, och från bönemötet rakt ut på stan för att förmedla Jesu närvaro ute bland folket. Det här möter jag på många platser nu!

3 Lovsångare börjar även skriva förkunnande sånger som vänder sig till icke troende. Vackra melodier som är lätta att ta till sig, och texter som berättar om Jesus och hur man blir frälst. Det känns som en förberedelse inför en tid då kristna sammankomster ska dra till sig skaror av andliga sökare!

4 Unga förkunnare med evangelistens kännetecken. Med nöd för människors frälsning, brinnande iver och helig lidelse. Med gåvan att skriva in budskapet i lyssnarnas hjärtan. Med entreprenöranda och härlig djärvhet. Med förmåga att tänka ”utanför boxen”. Måtte våra kyrkor och samfund ta vara på evangelisterna och uppmuntra dem att odla sin speciella gåva!

5 Flyktingar och invandrare som sätter nyckeln i låset till en andlig rörelse. På många platser har gamla församlingar fått nytt liv genom att Gud sänt människor från andra delar av vår värld. På flera platser ser man nu en spirande väckelse genom att många nysvenskar kommer till tro.

De första kristna var oerhört tydliga och frimodiga med sitt vittnesbörd. De ”predikade Kristus för folket”. Kyrkan i Sverige måste våga stå upp för sin tro och med värme och kärlek, kraft och övertygelse berätta om Jesus! Här har vi den stora utmaningen i ett mångkulturellt samhälle med inflöde av människor med bakgrund i främmande religioner

Läs hela inlägget HÄR.

Inga kommentarer: