22 jan. 2017

Tidig söndagsmorgon på väg söderut den 22 januari

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Rut talar under Bibelhelgen på Jelöy
Ännu en vecka har passerat av det nya året.

Nu i helgen har vi deltagit på en Bibelhelg på Jelöy. Jag har talat om Bibeln och vår tid, Rut har talat om Helighet och vår tid och Ola Grytten håller på att tala om Israel och vår tid. Den sista delen får vi inte vara med på. Vi är just nu på väg söderut mot Plön i Nordtyskland.

Frälsningsarmén i Danmark har inbjudit oss att tala på en Spiritual Retreat för de danska officerarna. Vi ser på deltagarlistan att det blir cirka 70 deltagare. Många gamla bekantskaper och många vi aldrig mött förut.

Flera av de deltagande officerarna har tidigare varit elever på Jelöy folkhögskola på 80-talet då vi var lärare där. Bland andra kommer jag ihåg Hanne Sörensen som var elev vårt första år (1979-80), Ib Worm och Benny Munk.

Benny och jag spelade tillsammans med en norsk flicka en kornettrio, 12th Street Rag, som vi turnerade med på en musikresa i Sverige. Det året tror jag vi var cirka 35 musikanter i Folkhögskolans Brass Band. 12th Street Rag kan du höra HÄR. Det lät säker inte lika bra då vi spelade den för länge sedan. Men jag kommer ihåg att vi spelade den på Storgatan i Tranås med tranåsmusikanterna som entusiastiska supportrar.

Det ska bli spännande att möta alla danska officerare och att komma till en plats där vi aldrig varit förut. Plön ligger norr om Lübeck, så det lär inte vara så långt att köra då vi väl har kommit över med färjan mellan Rödby och Puttgarten.

Temat för dagarna i Plön är "Gå in i Hans närhet, så du kan gå ut i Hans kraft"

Bilden till vänster visar huvudbyggnaden på Frälsningsarméns anläggning i Plön.

Så vill jag bara önska dig en välsignad kommande vecka,
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: