8 jan. 2017

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 8 januari

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. En vecka har gått av det nya året. Det går fort, nu är det bara 51 veckor kvar av året. Här i Norge har vi varit igång och jobbat en vecka nu. Skolorna började i måndags eller tisdags eftersom trettondagen inte är helgdag här.

Jag tror inte jag är den enda som upplever att vi lever i en ostabil världsituation. Det gäller både naturkafterna, den politiska situationen och det allt grövre våldet på våra gator. Det börjar likna de "födslovåndor" som Jesus talar om i sitt tal om den sista tiden för Jesu återkomst. Detta är tankar som jag kommer att utveckla i den kommande Bibelhelgen här på Jelöy i slutet av månaden.

Rut kommer där att tala över ämnet "Hellighet og vår tid", jag kommer att tala om Jesu återkomst och om Uppenbarelseboken och Ola Grytten ska tala om "Israel og vår tid".

Vi går en spännande och på många sätt skrämmande tid till mötes. Jesus ska komma tillbaka och det är ett huvudämne i Nya Testamentet. Alla som har något att säga i NT talar om det: Jesus talar om det, Petrus talar om det, Paulus talar om det, Johannes talar om det, Jakob talar om det. Vi kan bara fråga oss själva "Varför talar vi så lite om det som Bibeln talar så mycket om?"

Jag kan redan nu avslöja att jag inte kommer att spekulera om tiden för Jesu återkomst, men Jesus ber oss att lägga märke till tidens tecken för att inte bli överrumplade av det som kommer att ske. Och även om vi inte kan veta exakt när det kommer att ske kan vi med absolut säkerhet säga att vi aldrig tidigare har varit så nära Jesu återkomst som idag. Vi är i själva verket tvåtusen år närmare än då Jesus talade om sin återkomst.

Ja, detta var kanske lite ovanliga tankar i denna veckorevy, men det är tankar som jag går och bär på under förberedelsetiden inför Bibelhelgen.

I övrigt har vi kommit bra igång med UTMANINGEN där vi tillsammans läser Gamla Testamentet under två år. Det är många som har anmält sig redan och har inte du gjort det är det ännu inte försent. Du kan läsa mer om UTMANINGEN HÄR.

Jag önskar dig en välsignad kommande vecka och återkommer med en ny "söndagsmorgon" nästa söndag (Om inte Jesus har kommit tillbaka).

Peter Baronowsky

Inga kommentarer: