1 jan. 2018

Tidig måndagsmorgon den 1 januari 2018

Så går solen upp igen. En ny dag och ett nytt år. Hur ser världen ut nästa nyårsdag? Vad kommer att hända? Hur vill Gud att utvecklingen ska vara i världen? Hur vill Gud att utvecklingen ska vara i församlingen? Hur vill Gud att utvecklingen ska vara i mitt liv?

I förbindelse med Jesu himmelsfärd får lärjungarna höra vitklädda män proklamera "Han ska komma tillbaka!" Kommer Jesus tillbaka 2018? Det vet jag inte och det vet ingen annan heller, men en sak är helt säkert: Vi har aldrig varit närmare den dagen än nu!

På flera ställen i Nya Testamentet får vi läsa vad vi ska göra medan vi väntar. Svaren är klara. Först och främst ska vi vara ivriga att leva heligt och rent så vi är beredda vid hans ankomst. Men vi ska naturligtvis också vara ivriga att berätta om Jesus för andra människor så de också får en chans att komma med på festen.

Så, vad har vi för planer under 2018 "medan vi väntar"? För vår del har vi en del planerat. Vi kommer under vårterminen att ha fem tiodagsperioder i Lettland med en del ansvar för verksamheten på Riga 1. Vi kommer också att vara mentorer för officerare i Sverige och Lettland. Förutom detta, som vi har som en fast tjänst under vårterminen, har vi en del andra engagemang utanför den fasta tjänsten. 
Vi kommer under vårterminen att ha kurs för socialarbetare inom Frälsningsarmén under två kurstillfällen. Vi kommer att ha bibelhelger på Färöarna och i Kristiansund (Norge).

Då det gäller höstterminen är vi lite osäkra på hur det kommer att se ut för vår del, så vi har varit väldigt försiktiga till att tacka ja till inbjudningar under den perioden. Hittills har vi bara lovat några bibelhelger i Sverige och en äktenskapskurs för officerare i Danmark.

Sedan händer det naturligtvis också en del på "fritiden" då vi jobbar med rupeba. Vi går in i det andra året i vår läsning av "Gamla Testamentet på två år". Jag är överväldigas över hur många som har anmält sig att vara med i den bibelläsningen. Efterhand som vi läser tillsammans, ett kapitel om dagen, kommer vi också att ge ut de tre sista delarna av GT-boken. Vill du vara med i den gemensamma bibelläsningen kan du bara höra av dig till Peter på info@rupeba.se.

Så håller jag på att skriva min viktigaste bok: "ANKOMSTBOKEN - Han ska komma tillbaka". Jag hade hoppats få tid att skriva den under 2018, men det ser inte ut att finnas tid för det i någon större grad det här året. Men en dag kommer han tillbaka, antingen jag har hunnit skriva boken eller inte.

Då jag är på mitt skämtsamma humör (nästan hela tiden) brukar jag citera Jesu ord om att någon ska bli upptagen och någon ska lämnas kvar. Om det bara handlar om att vara upptagen så tror jag att många kvalificerar till att vara med den dagen. Vi är många som är ständigt upptagna med allt möjligt i den kristna verksamheten. Men är vi upptagna med rätt saker? Eller är vi så upptagna med att arbeta för den kristna verksamheten att vi inte har tid med Gud?

Vi får se hur det blir med allt detta, men jag vill gärna avsluta med att önska dig ett välsignat gott nytt år och tacka för all uppmuntran vi får ta emot från så många av er.

Jag säger som Jesus "Var beredda för ni vet inte vilken dag er Herre kommer"

/Peter Baronowsky

Inga kommentarer: