21 jan. 2018

Tidig söndagsmorgon den 21 januari

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. En söndagsmorgon i vinterskrud.

Den gångna veckan har vi haft en kurs för socialarbetare i Frälsningsarmén. Det var en stund sedan sist. Det var då vi under tjugo år hade ansvar för FASI (Frälsningsarméns Sociala Institut), och det är åtta år sedan vi slutade arbeta med FASI.

Inför kursen tänkte jag nog att vi skulle möta människor som vi inte hade träffat förut. Det händer mycket under åtta år. Men så blev det inte.

Först träffade vi Michael. Så fort vi såg namnet förstod vi vem det var. Michael hade varit elev på Jelöy Folkhögskola i Norge under vårt första år på skolan. Det var läsåret 1979-80. Men det är ju nästan 40 år sedan. Tanken hissnar. 40 år!  Michael måste ju ha blivit en gammal man under alla dessa år!

Sedan träffade vi två av Stisses döttrar. Och de hjälpte oss att komma ihåg. Två gånger var vi inbjudna att tala på Åsenkyrkans starthelg vid början av hösttermingen. Det var i Åsenkyrkan utanför Strängnäs som Stisses familj var med. Förutom att ha bibelstudier för hela församlingen hade vi också seminarier för församlingens ungdomar. Jag kommer ihåg att vi det ena året hade blivit ombedda att ha ett seminarium för ungdomarna om "Sex och samlevnad". Det kom nog inte Stisses döttrar ihåg något av, men det kommer jag ihåg för det ämnet har inte varit speciellt ofta återkommande i vår undervisning. Detta hände 2010 så rimligtvis hade Stisses döttrar blivit lite äldre de också, men det kunde man inte se. Det kan ju hända att de var för unga för att vara med på det seminariet på den tiden.

Och så några ord om Lettland. Vi kommer ju att under vårterminen arbeta en hel del i Riga. Under påskhelgen kommer musikkåren från Frälsningsarmén i Södertälje att göra en musikresa till Lettland.

I förbindelse med musikresan är det en grupp på kåren i Södertälje som inte reser med, men som ändå vill göra en insats för Frälsningsarméns arbete i Lettland. De kommer att samla in pengar till arbetet bland barn och ungdomar i Lettland. Och de inbjuder också dig att vara med på insamlingen. Vill du vara med? Du kan swisha ditt bidrag till kåren i Södertälje 123 543 0186 och skriva meddelande: Lettland. För mer information kontakta Ewa Ahrnell på e-post: ewa@ahrnellconsulting.se

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: