4 feb. 2018

Tidig söndagsmorgon på Färöarna den 4 februari

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen och den här morgonen vaknar vi upp på Färöarna.

Veckan började som vanligt med bilresor genom Sverige med mentorsbesök hos några officerare. På torsdag morgon flög vi till Färöarna, en dag innan bibelhelgen skulle börja. Detta som en säkerhetsåtgärd eftersom det är ganska vanligt att flygen inte kan landa på Färöarna på grund av väderförhållandena. Då har vi i alla fall två försök att komma ned på öarna.

Jag funderade länge hur många vita skjortor jag skulle ta med mig. Sist vi flög till Färöarna kom inte min väska fram och jag hade bara med mig kläderna jag reste i. Det förde med sig att jag ganska omedelbart fick ge mig ut tillsammans med kårledaren i Torshavn för att köpa vita skjortor till de kommande dagarna. Det fanns två herrekiperingsaffärer på köpcentret och den billigaste vita skjortan de kunde prestera kostade ca 1.300 SEK. Jag försökte förklara för expediten att jag ville ha en helt vanlig vit skjorta, inte en som kostade 1.300 kronor. Jo, sa expediten, men den här skjortan kröllar inte ihop sig på kragen som din gör, samtidigt som han pekade på den skjortan jag hade på mig. Jag svarade indignerat att jag ville ha en skjorta som kröllar sig och som inte kostar 1.300 kronor.

Nåväl jag fick köpa den skjortan som fanns tillgänglig på Färöarna, det är ju ganska långt att åka någon annanstans för att köpa skjortor. På Färöarna kan man faktiskt bara köpa de skjortor som finns där. Jag köpte skjortan och diverse toalettartiklar och flygbolaget Atlantic Airways betalade eftersom de hade slarvat bort mitt bagare. Dag två på Färöarna var jag väldigt fin, med en vit skjorta som inte kröllade ihop kragsnibbarna. Dag två kom också min väska fram och allt blev som vanligt igen. Det visade sig att min väska hade varit på en egen flygtur till Portugal och tillbaka.

Så om du någon gång träffar mig med en ovanligt fin vit skjorta, som inte kröllar sig på kragsnibbarna så vet du var jag fått den ifrån.

Eftersom vi kom fram redan på torsdagen fick Rut lov att tala på hemförbundet på torsdag kväll. På lördagen var det två bibelstudier på förmiddagen och ett bibelstudium på eftermiddagen. Idag (söndag) har vi förmiddagsgudstjänst, bibelstudium på eftermiddagen och kvällsmöte. På måndag får vi åka hem igen, om flyget går den dagen.

Jag hittade några bilder från ett tidigare besök i Torshavn. Du kanske tror att bilderna är arrangerade, men detta är vad som verkligen hände under mötet. En vaken mötesbesökare förevigade kampen och syndanöden hos två av de yngre mötesbesökarna vid botbänken. Länge försökte syndarna kämpa emot, men till slut fick de ge sig och kapitulera för Herren. Jag är inte säker på att det var så många som lyssnade på mig den kvällen. Det var mer dramatiskt att följa kampen vid botbänken och den var säkert mer "talande" än predikan.


Nu blev det inte så mycket om årets besök på Färöarna, men vi har ju nästan halva programmet kvar framför oss idag. Jag får väl återkomma till det i nästa veckas "söndagsmorgon".

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: